Deputatul Zanfir Iorguș a marcat "Ziua Mării Negre" alături de 100 de elevi

703

Articole de la același autor

La sala de conferințe a Sanatoriului Balnear Mangalia, a avut loc o manifestare dedicată sărbătoririi Zilei Internaționale a Mării Negre, sugestiv intitulată "Protejați marea!". Evenimentul a fost organizat de Fundația "Callatis" și a cuprins un simpozion dedicat Zilei Internaționale a Mării Negre (31 octombrie), alături de inedite expoziții de fotografie, creație literară, desen/pictură și media.
În calitate de membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară de Cooperare Economică la Marea Neagră, președintele fondator al Fundației "Callatis", deputatul Zanfir Iorguș, a subliniat cele trei direcții de abordare a creșterii importanței regiunii Mării Negre, ce începe să fie privită ca o "euroregiune".
"Prima perspectivă din care este privită această zonă o reprezintă poziția strategică a Mării Negre, de legătură între nord și sud, între est și vest, magistralele de petrol și gaze, rutele de transport și rutele comerciale. O a doua abordare o constituie poziția României, țară cu ieșire la Marea Neagră și obiectivele noastre - cooperarea economică regională, politicile de mediu, creșterea schimburilor economice și comerciale, precum și realizarea Autostrăzii inelare a Mării Negre și dezvoltarea magistralelor maritime. Trebuie, de asemenea, să identificăm în ce măsură Mangalia și noi, cetățenii, putem profita de faptul că municipiul nostru este într-o poziție strategică, cu ieșire la mare, precum și de faptul că suntem al doilea oraș al României la Marea Neagră", a spus Iorguș.
v v v
În altă ordine de idei, cei peste 100 de elevi de la toate instituțiile școlare din Mangalia, ale căror lucrări literare și artistice au fost expuse în cadrul concursului "Protejați marea!", au fost răsplătiți cu diplome și premii.
Juriul a fost format din Mariana Iorguș, reprezentantul Fundației "Callatis", contraamiral Petrică Stoica, din partea Ligii Navale, Emilia Dabu, președintele Clubului "Solteris" și membru USR, pictorul Karl Robert Perko și jurnalistul Steliana Bajdechi.
"Obiectivul concursului a fost acela de conștientizare și de menținere a interesului opiniei publice și, în special a tinerei generații, asupra necesității conservării ecosistemelor naturale", a arătat dr. Laura Maria Condur, președintele Fundației "Callatis".
Pe tot parcursul întâlnirii, invitatul special, Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet Constanța, a încântat auditoriul cu arii celebre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6078 secunde