Deputatul UDTTMR Aledin Amet explică poziția grupului minorităților naționale față de moțiunea de cenzură

2800
Deputatul UDTTMR Aledin Amet a dat, ieri, publicității o scrisoare deschisă prin intermediul căreia aduce o serie de explicații vizavi de poziția parlamentarilor din grupul minorităților naționale în cazul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Boc. Scrisoarea se vrea a fi totodată un răspuns la atitudinea și comentariile unor parlamentari constănțeni care, altminteri, nu acordau importanță reprezentanților minorităților în Parlament, dar care, în contextul moțiunii, au solicitat acestora să voteze în favoarea ei.
Astfel, deputatul Aledin Amet menționează că, deși nu intenționează să intre în polemică, vorbește din postura unui fost bugetar, "nu de lux, adică de pe poziția unui om care știe cu adevărat greutățile reale și nu de pe poziția cuiva care doar le bănuiește". În această ordine de idei, parlamentarul susține că reprezentanții minorităților naționale au ales să nu se pronunțe în ceea ce privește moțiunea de cenzură asumându-și riscul de a fi criticați, dar neconsiderând acest gest ca fiind o lașitate.
De asemenea, Aledin Amet subliniază că nu consideră firesc ca acei deputați și senatori care au votat pentru moțiunea de cenzură să blameze comunitățile etnice pentru poziția din Parlament cu atât mai mult cu cât, așa cum lasă de înțeles deputatul UDTTMR, unii dintre ei vorbesc despre nevoile oamenilor simpli și despre situația dramatică în care au ajuns aceștia "având la dispoziție somptuoase vile, case de vacanță și mașini de lux la scară".
În acest context, deputatul minorității tătare specifică faptul că nu agreează ideea de a împărți partidele "în îngeri și demoni, într-o parte fiind numai îngerii, iar în cealaltă numai demonii". "Este o mare eroare", apreciază Aledin Amet, care adaugă ulterior: "Îngeri și demoni sunt peste tot. Personal, nu cred în partide. Apreciez mulți oameni din cadrul partidelor, însă nu cred în partide".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2026 secunde