Deputatul Stelian Ion propune realocarea fondurilor între instituțiile locale

591
Deputatul Stelian Ion propune realocarea fondurilor între instituțiile locale - deputatulstelianion-1586098955.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarul constănțean Stelian Ion, de la USR, a înaintat Consiliului Local Municipal Constanța un proiect de hotărâre prin care cere o realocare a fondurilor, astfel încât acestea să fie direcționate cât mai eficient pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

"În temeiul dispozițiilor art. 136 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 privind adoptarea Codului Administrativ, subsemnatul Ion Stelian Cristian vă înaintez atașat prezentei proiectul de hotărâre privind măsuri de organizare a activității instituțiilor publice locale din subordinea Consiliului Local al Municipiului Constanța, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, împreună cu referatul de aprobare, în vederea adoptării proiectului de hotărâre de către Consiliul Local Constanța. Totodată, în temeiul prev. art. 134 alin. (4) raportat la prev. art. 133 alin. (2) lit. a) din OUG nr. 57/2019 privind adoptarea Codului Administrativ, vă rugăm să dispuneți convocarea consilierilor în ședință extraordinară, de îndată și să introduceți pe ordinea de zi a ședinței prezentul proiect, având în vedere necesitatea luării de măsuri care să asigure o realocare eficientă a fondurilor la nivelul instituțiilor publice locale, ținând cont de contextul măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 la nivelul populației", se menționează în documentul transmis administrației publice locale.

Mai exact, reprezentanții USR Constanța consideră că unele proiecte care nu sunt urgente ar trebui amânate, iar sumele de bani alocate să fie repartizate pentru acțiuni privind sănătatea populației din Constanța.

"I-am înaintat primarului Decebal Făgădău un proiect de hotărâre de consiliul local prin care cer realocarea eficientă a fondurilor între instituțiile locale. Asta deoarece bugetul local n-a fost adaptat acestei situații de criză, n-au fost stopate cheltuielile neimportante și n-au fost redirecționate sumele necesare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. O astfel de prioritizare ar trebui să oprească imediat cheltuieli cu bănci cu leduri, bănci din lemn tropical, jardiniere, cu întreținerea fântânilor arteziene sau cu toaletarea copacilor și reorientarea fondurilor spre acțiuni menite să susțină măsurile stringente privind sănătatea locuitorilor Constanței", a declarat deputatul Stelian Ion. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6999 secunde