Deputatul Stelian Ion: „Programul de guvernare USL 2 este o abureală”

200
1
Deputatul Stelian Ion: „Programul de guvernare USL 2 este o abureală” - fondstelianion-1637695960.jpg

Articole de la același autor

Fostul ministru al Justiţiei, constănţeanul Stelian Ion, nu ratează nici un moment să critice ceea ce se întâmplă în aceste zile pe scena politică din România. Acesta a postat un mesaj pe pagina sa personală de Facebook, prin care a făcut referire la situaţia justiţiei din România care, în opinia sa, nu traversează cel mai bun moment.

„Programul de guvernare USL 2 este o abureală care ascunde viziunea retrogradă a pesediștilor și peneliștilor, acompaniați inevitabil de udemeriști. Nimic concret despre reforma Consiliului Superior al Magistraturii. Nimic concret despre reforma Inspecției Judiciare conduse acum de o persoană susținută politic de Tudorel Toader în guvernarea PSD. Inspecția Judiciară a fost folosită în ultimul timp mult prea des ca ghioagă împotriva magistraților incomozi. Nimic concret despre trecerea poliției judiciare în subordinea exclusivă a parchetelor”, a transmis Stelian Ion pe pagina sa personală de Facebook.

Amânarea desfiinţării Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie îl nemulţumeşte pe Stelian Ion care spune că acest lucru este de neînţeles. Mai mult, el a adăugat că amânarea desfiinţării SIIJ reprezintă o aberaţie.

„O amânare de neînțeles a desființării SIIJ până la sfârșitul lunii martie 2022, când ni se promite o reinventare a acestei Secții prin înființarea altei instituții care să-i preia activitatea. Ori tocmai asta a fost problema principală a înființării SIIJ - că a fost concepută ca o structură unică, la nivel național, cu competență generală asupra magistraților, fiind afectată grav competența procurorilor specializați împotriva corupției și a criminalității organizate. Propunerea pesedisto-penelistă este o aberație. Nu poți înființa o astfel de structură și să respecți totodată avizele Comisiei Europene și rapoartele Comisiei Europene din cadrul MCV! Cred că oamenii ăștia au o părere foarte proastă despre instituțiile europene dacă îndrăznesc să vină cu o astfel de propunere”, a mai spus Stelian Ion.

În finalul mesajului, acesta i se adresează preşedintelui României, Klaus Iohannis, căruia îi spune să ia măsuri şi să facă tot posibiliul ca desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să nu fie amânată.

„Domnule Iohannis, nu mai frânați desființarea SIIJ, pentru că afectați interesul României! Dați-le ordin lacheilor dumneavoastră să desființeze aceasă structură odioasă și să respecte competența DNA și a celorlalți procurori specializați! Justiția nu e jucăria dumneavoastră, pe care să încercați să o folosiți după bunul plac și în funcție de interesul dvs politic!”, este mesajul lui Stelian Ion pentru preşedintele României, Klaus Iohannis.



Comentează știrea

doru tulus
24 noiembrie 2021
muieeeee

Tu vezi ce fata de prost ai mai??? Am auzit ca erai o nulitate si ca avocat,dar ca ministru .....!!! Fata de sluga !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5007 secunde