Deputatul Stelian Ion: "În locul unde se pregătea un tun imobiliar, vom face un parc frumos"

2068
Deputatul Stelian Ion:

Articole de la același autor

Deputatul Stelian Ion, de la USR, candidat al formațiunii politice la Primăria Constanța, a transmis, ieri, că se va implica pentru realizarea unor parcuri în municipiu, pentru că locuitorii orașului trebuie să respire, din nou, aer curat și să se bucure de verdeață.

"Constănțenii ar trebui să se bucure de un parc pe terenul dintre ansamblul «Spectrum» și cartierul ridicat de «Fincogero», locul unde se pregătea tunul imobiliar despre care trăgeam deunăzi un semnal de alarmă. Ca primar, mă voi implica în realizarea acestui obiectiv, pentru că locuitorii orașului trebuie să respire din nou un aer curat și trebuie să se bucure de plaje însorite și de verdeață.

Sunt convins că există soluții tehnice și estetice pentru amenajarea acestui loc. Împreună cu colegii mei din USR, împreună cu specialiștii, le vom identifica și le vom prezenta constănțenilor pentru a-și exprima și ei părerea. Important este că speculantul care își dorea să primească acest teren pe malul mării, chipurile «în compensare», tocmai a pierdut definitiv procesul. Cu tot non-combatul primăriei lui Decebal Făgădău, instanța de judecată a stabilit că terenul rămâne al orașului", a declarat deputatul Stelian Ion.

Printre altele, el a adăugat că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu locuitorii din zonă, a reieșit că aceștia își doresc foarte mult o asemenea investiție, mai exact, un parc cu locuri de joacă și spații de relaxare.

"Consider că nu există un proiect mai potrivit pentru constănțenii din cartier decât acela al amenajării unui parc, o zonă verde și de promenadă, cu locuri de joacă și spații de relaxare. Am discutat cu foarte mulți oameni din zonă și toți mi-au confirmat că își doresc o asemenea investiție. Pentru ei și pentru copiii lor.

Din fericire, o nouă speculă imobiliară într-o zonă mult apreciată a Constanței a fost împiedicată de instanța de judecată. Am speranța că distrugerea falezei va înceta și, odată cu inevitabila schimbare a actualei administrații locale, vom reda acest oraș constănțenilor", a mai explicat deputatul Stelian Ion, candidat al USR la Primăria Constanța.

XXX

Reamintim că, zilele trecute, Stelian Ion a atras atenția că peste 11.500 de metri pătrați din poate cea mai râvnită zonă a Constanței sunt ceruți drept compensare de un samsar de terenuri.

"Afaceristul a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren situat pe bulevardul Tomis. Pentru că nu i s-a putut restitui în natură, solicită acum în instanță să fie despăgubit cu un teren din Faleză Nord, situat foarte aproape de mare, între ansamblul «Spectrum» și cartierul ridicat de «Fincogero». Primăria lui Făgădău spune că nu are terenuri disponibile, dar samsarul vine cu acte și arată că Municipiul Constanța deține această proprietate. Speculantul imobiliar își comandă și o expertiză extrajudiciară care evaluează atât terenul inițial pentru care făcuse cererea de restituire, cât și terenul din Faleză Nord. Cu seninătate, Primăria nu are niciun fel de obiecțiune față de această expertiză extrajudiciară, deși ar fi fost firesc să solicite o expertiză judiciară", trăgea un semnal de alarmă deputatul Stelian Ion.

În final, procesul a fost pierdut de cel care spera să devină proprietar al terenului, iar întreaga suprafață rămâne Municipiului Constanța.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3505 secunde