Deputatul Stelian Ion, de la USR Constanța: Liviu Dragnea pierde majoritatea în Camera Deputaților

530
Deputatul Stelian Ion, de la USR Constanța: Liviu Dragnea pierde majoritatea  în Camera Deputaților - deputatulstelianion-1539790463.jpg

Articole de la același autor

Deputatul USR Stelian Ion susține că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pierde majoritatea parlamentară, precizând că dezbaterea din plen a proiectului de lege privind combaterea spălării banilor și finanțării terorismului a fost amânată pentru că nu exista majoritatea pentru a fi adoptat.

"Ceea ce a spus Liviu Dragnea este parțial adevărat, în sensul că, într-adevăr, noi ne-am opus pe anumite chestiuni și am fi votat împotrivă în plen. Știți foarte bine că au trecut foarte multe proiecte față de care noi ne-am opus de fiecare dată, argumentat, și acelea au trecut la vot. Ce trebuie să se înțeleagă este că Liviu Dragnea, cel puțin în Camera Deputaților, pierde majoritatea și că acest proiect, chiar cu opoziția noastră și a PNL, dacă ar fi avut majoritatea pe care a folosit-o de atâtea ori, ar fi putut trece. Nu are majoritatea, nu trece, ceea ce este grav, pentru că România poate fi condamnată pentru această chestiune legată de implementarea unei directive", a spus Stelian Ion, la Digi24.

În opinia deputatului USR, pretextul adoptării acestei directive este folosit de PSD pentru a-și construi o armă pe care să o îndrepte împotriva ONG-urilor care îi sunt critice și care îl deranjează.

"Ca atare, nu am putut fi sub nicio formă de acord cu aceste prevederi. Am observat că și UDMR a fost, cel puțin pe această chestiune, pentru că și ei au asociații, uniuni ale minorităților naționale, și se simt oarecum vizați și aici am fost pe aceeași lungime de undă și au votat și ei împotrivă. Probabil și asta a fost una dintre cauzele care a dus la blocajul pe această lege", a adăugat deputatul USR.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că dezbaterea în plenul Camerei Deputaților a proiectului de lege privind combaterea spălării banilor și finanțării terorismului va fi reprogramată pentru săptămâna viitoare, menționând că deputații Opoziției sunt nemulțumiți de anumite amendamente, dar există riscul intrării României în infringement dacă nu vor fi introduse în lege toate prevederile din directivele europene.

Întrebat de ce a fost amânată dezbaterea în plen a proiectului, Dragnea a precizat: "Va fi reprogramată pentru săptămâna viitoare".

Conform Agerpres, Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis, marți, la dezbaterea pe proiectul de lege privind combaterea spălării banilor, interzicerea emiterii de acțiuni la purtător și ca asociațiile și fundațiile să fie obligate să raporteze instituțiilor statului toți beneficiarii. Raportul a întrunit 19 voturi "pentru", 15 – "împotrivă" și două abțineri. Reprezentanții Opoziției au anunțat că au votat împotrivă. PNL și USR au anunțat că iau în calcul atacarea la Curtea Constituțională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9864 secunde