Deputatul Stelian Ion: "Contracte de milioane, colectare de două parale"

1219
Deputatul Stelian Ion reclamă că firma care se ocupă de salubritatea Municipiului Constanța ar trebui să-și revizuiască modul de îndeplinire a obligațiilor printr-un program bine pus la punct de colectare selectivă a deșeurilor. 


"Dacă-i întrebi pe constănțeni de ce nu colectează selectiv gunoiul, îți vor spune că oricum angajații de la salubritate pun toate deșeurile la un loc. Și așa și este, după cum se poate vedea în video și în alte înregistrări care au circulat în ultimul an. Asta deși în lege spune clar: «se interzice amestecarea deșeurilor de ambalaje colectate separat» (OUG 74/2018, art. 16, pct. 14.). Ba cu tupeul cu care ne-a obișnuit, actuala conducere a administrației locale a tipărit materiale informative în care menționează tocmai această prevedere a legii (vezi aici https://bit.ly/32dMYox)", a spus deputatul Stelian Ion. 
El a mai adăugat că, din acest punct de vedere, locuitorii din Constanța sunt tratați cu dispreț. 


"De altfel, întreaga istorie a colectării selective a deșeurilor la Constanța este un spectacol de prost gust, care pe de o parte spune multe despre disprețul cu care sunt tratați constănțenii, iar de alta, reflectă standardele de civilizație la care aspiră primăria. 


Nu mai departe de acum un an, începuseră să scrie pe ghenele de piatră Deșeuri menajere / Deșeuri reciclabile. Mai mare rușinea, în România anului 2019! Au găsit apoi soluția platformelor îngropate supraterane, pentru selectarea deșeurilor pe patru fracții, care de fapt erau trei, căci sticla lipsește din 95% dintre aceste platforme, încălcând din nou legea.
De 20 de ani, PSD își face mendrele la Constanța. Și-a bătut joc de tot ce înseamnă gospodărirea comunității, doar că în unele domenii sfidarea e mai bine mascată, iar în altele e flagrantă, așa cum se întâmplă în chestiunea deșeurilor", a mai explicat deputatul constănțean. 


În plus, el a spus că, totuși, nu trebuie ca locuitorii din Constanța să neglijeze colectarea selectivă. 


"Asta nu înseamnă că trebuie să neglijăm colectarea selectivă. Este atât de simplu să te debarasezi la grămadă de tot ce nu-ți trebuie - sticlă, plastic, baterii, ambalaje și obiecte de tot felul - fără să te mai intereseze unde se adună toate acestea. Dar, dacă vrem un oraș sănătos, trebuie să bifăm și această îndatorire civică a fiecăruia dintre noi. După alegerile locale din vară, când actuala conducere a primăriei va fi măturată, iar firma de salubritate va fi nevoită să-și revizuiască modul de îndeplinire a obligațiilor, un program bine pus la punct de colectare selectivă va face ca orașul să câștige civilizație și la acest capitol", a mai spus Stelian Ion.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Stire din Politică-Administrație : CONSTANȚA PROSPERĂ
Miercuri, 12 Februarie 2020
Stire din Politică-Administrație : USR cere limitarea mandatelor rectorilor
Pagina a fost generata in 0.5505 secunde