Deputatul Robert Boroianu reacționează față de plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului

220
1
Deputatul Robert Boroianu reacționează față de plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului - pnlrobertboroianu10-1494946889.jpg

Articole de la același autor

În spațiul public există o dezbatere intensă pe tema plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului, propunere făcută de la cel mai înalt nivel chiar de vicepremierul Sevil Shhaideh și de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

În acest context, deputatul liberal constănțean Robert Boroianu atrage atenția că implementarea unei astfel de măsuri nu ar face decât să lovească în mod direct în familiile tinere, din clasa de mijloc, și ar avea efecte negative asupra natalității în România.

"În acest moment, acordarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului se face cu respectarea principiului contributivității la bugetul de stat, aceasta nefiind o măsură de ajutor social. Din păcate, Guvernul PSD-ALDE demonstrează că nu este preocupat cu adevărat de încurajarea părinților care își doresc copii, părinți care au trudit, și-au făcut o carieră și nu au stat cu mâna întinsă pentru a beneficia de ajutoarele sociale de la stat. Fac un apel către reprezentanții majorității parlamentare să-și respecte votul pe care l-am dat anul trecut aici, în Parlament, în sensul eliminării plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului și să se opună unor astfel de măsuri care nu dau dovadă decât de cinism din partea Executivului, cu scopul de a identifica doar ceva mărunțiș pentru a-și acoperi golurile din vistieria țării", a declarat Robert Boroianu.

El a mai adăugat că unul dintre argumentele Partidului Național Liberal în favoarea adoptării în 2016 a eliminării plafonării acestor indemnizații a fost acela de a face un prim-pas în vederea stopării declinului demografic, una dintre gravele probleme cu care se confruntă România în această perioadă.

"Nu putem să susținem munca și familia prin ajutoare sociale, ci doar prin măsuri care și-au dovedit eficiența și necesitatea. Efortul bugetar nu este unul foarte mare, având în vedere importanța unei astfel de reglementări pentru viitorul României. Solicit guvernanților să facă lumină și să-și clarifice intențiile în ceea ce privește acordarea indemni-zațiilor pentru creșterea copilului, pentru că tinerele familii au nevoie de predictibilitate pentru a-și putea face planuri de viitor", a mai spus deputatul constănțean. 

Comentează știrea

Lazar
17 mai 2017
Crestera copilului

Dl Parlamentar PNL Boroianu Aurel Robert,tu vorbesti,de acoperirea golurilor din vistieria tari,e la fel cum a-i acoperit tu furaciunile,fraudele de la SC Gepeto Impex Sa,cu ajutorul Interlopilori cu legitimatie si brevet de la IPJ si PCA C-ta, de apararea infractorilor cu interes national care a-ti furat in stil barbar,de a-ti facut justitia varza,gogosari sau gogonele de muraturi cu spagile voastre pe care le a-ti dat din fraude cu avocati vostri cu relati,influenta,descurcareti ca sa primiti dreptate de a-ti si prostit Corpul de control IGPR,CSM,DNA,care apara tot interesul vostru care a-ti fraudat in stil barbar si inselat si persoanesi firme si a-i devenit politician sa aparati Infractori.cu ajutorul Zeitelor Prc Adina Florea,Puiu Zarafina si al-ti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6395 secunde