Deputatul PSD Cristina Dumitrache, semnal de alarmă în privința Legii vaccinării

1480
16
Deputatul PSD Cristina Dumitrache, semnal de alarmă în privința Legii vaccinării - psdcristinadumitrache-1510327244.jpg

Articole de la același autor

Legea vaccinării a creat dispute în societatea civilă, dar și în mediul medical, unii fiind pro obligativitate, alții împotrivă. Cu toate acestea, Legea vaccinării obligatorii a fost adoptată în plenul Senatului, la data de 23 octombrie, și prevede, printre altele, sancțiuni de până la 10.000 de lei pentru părinții care refuză imunizarea copiilor.


Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B. 


Din câte se pare, proiectul Legii vaccinării nu a fost întocmit recent, el fiind cumva preluat de la cei care s-au aflat anterior la conducere. Mai mult, se pare că senatorii nu au acordat o prea mare importanță, cuvântul ministrului PSD, Florin Bodog, precum că proiectul este corect conceput din toate punctele de vedere, fiind suficient pentru ceilalți colegi care au votat fără să stea pe gânduri la Senat. 


După votul din Senat, proiectul a ajuns la Camera Deputaților, care este for decizional.


În momentul în care Legea vaccinării a ajuns aici, lucrurile au început să se precipite, în sensul că deputatul PSD de Constanța, Cristina Dumitrache, a sesizat mai multe inadvertențe pe care le contestă. Drept urmare, a formulat mai multe amendamente. În plus, pentru a avea o susținere și mai mare le-a explicat colegilor săi în ce constau neconcordanțele, astfel că a strâns semnături de la 95 de deputați.


"Nicăieri probabil că nu există propusă această testare genetică, din ce am văzut în alte țări. Cred că suntem poate singurii care vaccinăm încă de la naștere, în primele ore. Nu ai cum, în momentul acela, nu ai cum să știi exact organismul acelui copil. Apoi, persoana care vaccinează în maternitate, nu este medicul de familie, cel care cunoaște tabloul medical al familiei. Pentru a face aceste testări, dacă ar exista o suspiciune din partea medicului de familie, atunci ar putea să ceară dispunerea unor anumite avize, intrăm în detalii tehnice pe care le consider corecte.


Dar, ceea ce prevede această lege este nu doar grav, ci extrem de grav", a declarat deputatul Cristina Dumitrache, în cadrul unei întâlniri cu mass-media, avută la Constanța. 


Totodată, parlamentarul constănțean a atras atenția că, este posibil, ca printr-un singur ordin de ministru, pe lângă cele opt tipuri de vaccin din calendarul național, să poată fi adăugate, fără act normativ, oricând, și altele. 


"Ca părinte, poate nu vrei să îi faci un anumit vaccin, dar conform acestui act, dacă refuzi un anumit tip, copilul va fi considerat cu schema de vaccinare incompletă, părinții vor fi târâți pe la toate instituțiile, ca să-i iasă ideile astea din cap și apoi te amenință cu decăderea din drepturile părintești! Nerespectarea prevederilor prezentei legi are drept consecință că pui în pericol viața copilului, refuzând un tratament. Refuzul unei transfuzii, din motive religioase, nu a pățit nimeni nimic, nu? Și mi se pare corect așa, îți asumi! Cu ce e diferit un medic care este pro un anume vaccin și altul care nu e de acord?", a mai explicat Cristina Dumitrache.


De asemenea, din legea vaccinării se mai contestă prevederea că medicii sunt sancționați dacă își spun opinia legată de vaccinare, care ar fi neștiințifică sau nefundamentată.


În plus, pe lângă alte prevederi din această lege, deputatul Cristina Dumitrache a mai spus că, ar fi corect ca cetățeanul să aibă dreptul, iar nu obligația, să acceseze serviciile puse la dispoziție de stat, în vreme ce statul are obligația de a le furniza și a oferi acces cetățenilor aceste servicii în schimbul contribuțiilor plătite de aceștia la bugetul de sănătate. Pe de altă parte, potrivit deputatului, și sancțiunile prevăzute sunt extrem de mari, mult peste puterea financiară a românului de rând. 


Toate amendamentele depuse vor fi discutate și analizate, marți, 14 noiembrie, în Comisia de Sănătate, unde se va lua o hotărâre cu privire la modul cum va fi prezentat raportul final pentru plenul Camerei Deputaților. 


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
:)
11 noiembrie 2017
:))

Wow a vb Cristina Dumitrache :)) WOOOOOOW

Lica
11 noiembrie 2017
.....

A vorbit Cristina Dumitrache? Sunteti sigura ca despre dânsa vorbiți? Ca nu i-am mai auzit glasciorul de nu mai stiu când.

a-mirabilis
11 noiembrie 2017
Macanitul ratustei nu are ecou

Doamne ,ce surpriza?Nici nu mai stiam ca aceasta minunata fata mai este parlamentara.Asa fatuca,mai multa discretie ,fara prea multe valuri,te vom vota si la viitoarele alegeri ca doar te-ai specializat in activitatile Parlamentului.Stii unde-ti este scaunul si nu te ratacesti prin ,,monstruasa constructie ceausesciana''.Cat despre vaccinuri,nici nu stim care mai este scopul lor.Nu de alta dar un print de prin Anglia ,iubitor de animale,a zis ca sant prea multi oameni pe planeta.

fani
11 noiembrie 2017
legea vaccinarii

Felicitari acestei doamne ! Reprezinta cu adevarat interesele celor care au trimis-o in Parlament .O sustinem in aceste demersuri .

gabi
11 noiembrie 2017
votul meu..

Sunt bucuroasa pentru votul dat acestei constantence ! Ne reprezinta cu adevarat interesele celor cu familiii si copii .Merita toata stima .

manu
11 noiembrie 2017
despre hoti despre bani de incasat si despre parlament si spagi

Romania trezeste-te !!!!! Sa moara toti politicienii corupti , toata familia lor si tot neamul lor !! Mwie la hotii care au pradat si inca fura Tara asta !!! M0rtll vostrii de banditi ordinari!!!!

europeanu
11 noiembrie 2017
Hotii la parnaie !

Eu credeam ca frumusetea muta s-a impuscat de mult. Impreuna cu pesedeii fani si gabi. Pacat ca m-am inselat.

Dumitrache si Fiicele
11 noiembrie 2017
Vaccinul antinepotism

Deputata constănțeana sa introducă la lege, si amendamentul vaccinarii antinepotism. Asa va face istorie parlamentara!

Liviu Chilian
11 noiembrie 2017
Dumi-drake trebuie vuckcinata - antirabia

Ha! Gura păcătoasei si vuckcinarea! Sa ghicim ce vaccin le trebuie politicastrilor de teapa acestei fufe pe care ta'su, dupa modelul Dobrev si Tatzii, n'a avut liniște...creștin ortodoxa pana când n'a bagat'o'n Partzamentul-cea-mai-toxica-entitate satanizata din Rromarlania. Văd ca Dumi-drake e ca Ceausul Ciuruit - le stie 'pa' toate, e buuuuna la toate, implementează...coMuismul etc. Ar putea, totuși, sa rămână in isteria postdecembristă, cu o realizare iepocala - sa facă ultimul amendament! Sa propună vaccinarea antipoliticastru si antinepotism a tutulor progeniturilor unulasutasilor kkpIUDAlisti ultracleptomaniaci. Cu alte cuvinte, dacă Dumidracu al bătrân ar fi fost .uckcinat antipoliticastru si antinepotism când era kopil, azi, fiika'sa ar fi avut o soarta normala, omeneasca - ar fi fost mama eroina ce a dăruit Patriei Romane zece copii. Cu toții vaccinați! --- Aseară, am încercat sa postez la "articolul" perhaitzei, scris confuz. N'am reușit. Am fost curios sa constat cât de apreciat e articolul. Stupoare! Pe kustendilii si constănțeni nu'i intreseaza SUFERINTA sutelor de mii de Romanasi părăsiți de "părinți" si ABUZAȚI de antisocietatea kkpIUDAlista. Văd ca'i interesează ce fack politziganistii si Dumi-drake si Tatzii

Probabil ca acest comentariu va fi sters f repede sau va fi sters intreg articolul (asa cum fac si cei de la replicca)
11 noiembrie 2017
Raspundeti, doamna

Vrem ca d.na Dumitrache sa ne raspunda de ce psd de cand tot e majoritar prin parlament nu a modificat inca legea salarizarii? D.na stie ca legea salarizarii NU prevede diferentieri intre salariul unui om cu facultate si unul fara studii? Si dupa 5 ani de facultate grea, patronii pot da salariul minim pe economie, ala stabilit de masonul sef al bancii nationale, oricarui absolvent de facultate? Ma refer la domeniul pe care-l cunoasteti f bine, cel al farmacistilor. Cunoasteti ce patroni de farmacii sunt in judet si in tara, ce hiene nesatule si fara educatie medicala si nu numai activeaza ca patroni, si cu toate astea nu va pasa de bataia de joc a celor din Cta la adresa farmacistilor care sunt platiti ca femei de serviciu, cu salariu min pe economie, patronii furand pensia angajatului si furand si statul prin neplata contributiilor? Daca acceptati si sunteti parte la furtul legalizat in acest fel, de ce va plangeti ca nu sunt bani la buget? De ce legile le dati doar in FAVOAREA si in INTERESUL si al IMBOGATIRII doar a PATRONILOR ???????? Rusine sa-ti fie si tie si psd.ului. Pacat ca nu esti ortodoxa, ca ai sti ce te poate astepta pe tine sau pe copiii tai pt astfel de pacate pe care le faceti voit !

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7198 secunde