Deputatul Mircea Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța: "Baza sportivă «Triunghiul» a ajuns o pârloagă"

1181

Articole de la același autor

Candidatul Pro România pentru funcția de primar al municipiului Constanța, deputatul Mircea Dobre, a organizat, recent, o conferință de presă în care, printre altele, a vorbit despre viziunea sa în ceea ce privește dezvoltarea zonei din cartierul Km 4-5 și cartierul CET.







El a explicat că, în desele drumuri pe care le-a făcut alături de colegii săi de partid prin aceste zone, a observat că Baza Sportivă "Triunghiul" a fost lăsată de izbeliște de autorități.



"E un teren de peste 37.000 mp și cred că este singurul teren așa de mare în municipiul Constanța. Cred că nimeni nu a pus ochii pe el din două motive: este bază sportivă și este înconjurat de cale ferată. Din aceste motive, administrația publică locală l-a lăsat în paragină. Cred că nici șerpii nu stau acolo. Am fost și am văzut și pot să spun că este o pârloagă. Ne propunem să regândim zona în special pentru atletism", a spus Mircea Dobre.



El a precizat că alături de colegii săi de la Pro România are mai multe proiecte pentru cele două cartiere, proiecte menite să rezolve probleme reale cu care locuitorii se confruntă.



În acest context, Mircea Dobre a explicat că trotuarele destinate pietonilor sunt ocupate de mașini care împiedică circulația în condiții de siguranță a oamenilor.

"Este aglomerație de mașini și cartierul duce lipsă de locuri de parcare amenajate. Spațiile verzi existente nu sunt întreținute, iar locurile de joacă special amenajate pentru copii lipsesc. Aceeași situație este și cu terenurile de sport pentru antrenament. 




În ceea ce privește zonele de ghene pentru pubelele de gunoi, acestea sunt insalubre. În scopul îmbunătățirii mediului de viață al constănțenilor, echipa Pro România Constanța vine cu mai multe proiecte și soluții, care, realizate împreună, sunt menite să contribuie la îmbunătățirea mediului urban", a declarat deputatul Mircea Dobre.

Locuri de joacă pentru copii și parcări



Astfel, în viziunea echipei, se va moderniza Baza sportivă "Triunghiul", în suprafață de 37.099 mp, cu acces din strada Caraiman. Vor fi spații pentru mai multe categorii de sport, iar sala de antrenament pentru lupte va fi reconstruită. Modernizarea terenului de sport existent, realizarea unui loc de joacă pentru copii și realizarea unei parcări subterane publice cu 228 locuri de parcare în apropierea Școlii cu clasele I-VIII "Aurel Vlaicu" (Aleea Albatrosului) fac parte din proiectele Pro România pentru Constanța. 




Totodată, Parcul "Viitorului" va fi modernizat, urmând să se amenajeze 15.236 mp de spațiu verde și spațiu public pe strada Caraiman.

"Pe lângă toate acestea, avem în vedere amenajarea unui loc de joacă pentru copii, a unei zone cu spațiu verde și spațiu public și a unei parcări subterane de 178 de locuri de parcare, în apropiere de strada Prelungirea Liliacului. Mai vizăm realizarea unei parcări publice etajate P+4E+Terasă circulabilă, cu o capacitate de 219 locuri de parcare, în apropierea străzii Progresului și Aleii Progresului. În plus, luăm în calcul realizarea unei parcări publice etajate P+4E+Terasă circulabilă, cu o capacitate de 219 locuri de parcare, în apropierea străzilor Arcului și Progresului", a declarat Mircea Dobre.



El a mai explicat că din proiect mai face parte realizarea unui parc pentru picnic și grătare – Parc "La Grătare" – amenajare spațiu verde și spațiu public pe o suprafață de 17.586 mp. Vor fi prevăzute locuri pentru picnic și grătare acoperite și neacoperite, grupuri sanitare, locuri de parcare, teren de sport, loc de joacă pentru copii, spații verzi. Pentru siguranța circulației pietonale, se vor prevedea două pasaje subterane: unul va fi pe sub Șoseaua Mangaliei, iar celălalt va subtraversa o bretea de circulație ce duce spre Șoseaua Mangaliei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3707 secunde