Deputatul Maria Stavrositu se implică pentru a apăra drepturile copiilor

Marţi, 23 Octombrie 2012, 22:00
205
Deputatul Maria Stavrositu a participat la dezbaterea privind includerea drepturilor copilului în programele politice ale principalelor partide politice din România. Evenimentul a fost organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), sub Înaltul Patronaj al Subcomisiei pentru Drepturile Copilului din cadrul Camerei Deputaților, ce a avut loc în data de 23 octombrie 2012, la Palatul Parlamentului.


Preocupați de situația drepturilor copilului în România și conștienți de riscurile pe care nerespectarea drepturilor acestora le are asupra întregii societăți, organizatorii evenimentului alături de specialiști și reprezentanți ai principalelor partide politice din România au dezbătut pe tema creării unui parteneriat în scopul ameliorării modalității de implementare al drepturilor copilului. 

Prezent la eveniment, deputatul constănțean Maria Stavrositu a avut o intervenție în cadrul dezbaterii, prin care și-a declarat sprijinul în concretizarea acestei inițiative și a contribuit cu idei pentru implementarea acesteia. Maria Stavrositu a felicitat societatea civilă, pentru materialul pus la dispoziție oamenilor politici și, totodată, a propus consultarea și implicarea unui nou partener, și anume biserica. 

"Educația morală este primită și la școală, însă este întărită de biserică. Instituția bisericii poate avea rolul de partener reprezentând factorul cunoscător al problemelor sociale din interiorul comunităților de proximitate. Preoții au o legătură strânsă cu cea mai mare parte a comunității și, adesea, sunt nu numai tămăduitori ai sufletului, dar și personaje active în găsirea de soluții concrete pentru copiii aflați în dificultate", a declarat Maria Stavrositu. 

La final, în elaborarea propunerilor, s-au avut în vedere atât politici / tendințe în plan european, cât și situația și nevoile din planul național privind respectarea drepturilor copilului, având ca bază experiența în domeniu a membrilor Federației (alcătuit dintr-un număr de peste 100 ONG-uri). 

Astfel, a fost încheiat un pact cu partidele politice, în vederea includerii a cel puțin cinci priorități din domeniul drep-turilor copilului în programul de guvernare și agenda electorală. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1492 secunde