Deputatul Dumitru Viorel Focșa, de la AUR, a luat la întrebări conducerea IPJ Constanța

1156

Articole de la același autor

Resistematizarea rutieră a municipiului Constanța, pusă în aplicare de administrația publică locală, nemulțumește tot mai mulți participanți la trafic. Oamenii reclamă faptul că, urmare a instituirii sensurilor unice pe zeci de străzi, dintre care unele intens circulate, indiferent de ora din zi, în loc de fluidizare, au parte de un trafic infernal, cu ambuteiaje și cozi interminabile. Prin urmare, s-a ajuns în situația ca pe rute ce până în urmă cu câteva săptămâni erau parcurse până în cinci minute, să fie străbătute și în 15 – 20 de minute.



În acest context, deputatul constănţean Dumitru Viorel Focșa, în numele Grupului Parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a transmis o adresă Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Constanța, mai precis inspectorului șef, chestorul Adrian Constantin Glugă, prin care îi solicită argumentele care au stat la baza avizării inițiativei Primăriei Constanța de instituire a sensurilor unice.



„Am luat act, cu profundă indignare, de gravele probleme de trafic din municipiul Constanța generate de introducerea irațională a zeci de sensuri unice de la începutul acestui an. Mulți constănțeni mi-au semnalat cozile interminabile și ambuteiajele care se creează ca urmare a politicii falimentare a Primăriei municipiului Constanța de amenajare a unor așa zise noi locuri de parcare, direct pe carosabil, acolo unde au fost introduse aceste sensuri unice. Fără îndoială că Primăria Constanța nu ar fi putut implementa acest plan stupid de păcălire a constănțenilor, care așteaptă împlinirea promisiunilor electorale de amenajare a unor parcări din 500 și 500 de metri, fără avizul Inspectoratului Județean de Poliție, în speță, al Poliției Rutiere. În calitate de parlamentar ales în circumscripția 14 Constanța vă rog să îmi comunicați care sunt motivele în baza cărora ați avizat propunerile Primăriei municipiului Constanța de instituire a străzilor cu sens unic de la începutul acestui an. A existat un studiu de impact sau vreo simulare asupra efectelor ce decurg din aceste schimbări drastice sau totul a fost făcut după ureche?”, se arată în adresa transmisă de deputatul Dumitru Viorel Focșa.



Mai mult, deputatul constănțean subliniază că, din cauza acestei măsuri, este îngreunat și accesul către Spitalul Județean Constanța, „acces vital pentru constănțenii cu probleme de sănătate”. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2985 secunde