Deputatul Cătălin Drăgușanu consideră oportună apropierea PC de grupul ALDE din Parlamentul European

87
Deputatul Cătălin Drăgușanu consideră oportună apropierea PC de grupul ALDE din Parlamentul European - 765891-1375862250.jpg

Articole de la același autor

Deputatul PC Cătălin Drăgușanu consideră că subiectul identității europene a formațiunii politice pe care o reprezintă ar trebui să fie o temă majoră de discuție pe agenda partidului până la alegerile parlamentare. Potrivit unui comunicat de presă, deputatul conservator sprijină ideea apropierii Partidului Conservator de grupul ALDE din cadrul Parlamentului European (PE). 




"Chiar dacă, aproape fără excepție, conservatorii europeni, s-au declarat împotriva formării UE, conservatorii din România consideră că aderarea noastră a fost benefică și a pus țara pe un făgaș normal de dezvoltare și modernizare. Această ideologie ne apropie foarte mult de familia liberală europeană, ramură a liberalismului moderat, centrist, dar fără tendințe de stânga. Individualismul combinat cu justețea socială și cu egalitarismul sunt mai aproape de principiile conservatoare și sunt principii agreate în state precum Danemarca, Norvegia, Suedia, Marea Britanie, Italia. (...) Odată cu apropierea alegerilor europarlamentare și intenția clară a Partidului Conservator de a candida pe liste proprii, ne preocupă afilierea noastră la una din marile familii politice europene. Principiile solide și actuala ideologie a conservatorilor români, precum și direcția de acțiune ne apropie foarte mult de familia politică a liberalilor europeni ALDE", susține Drăgușanu. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Aprilie 2013
Stire din Politică-Administrație : PC susține regionalizarea țării
Pagina a fost generata in 0.5687 secunde