Deputatul Bogdan Huţucă, veşti bune referitoare la preţul energiei electrice

1640
Deputatul Bogdan Huţucă, veşti bune referitoare la preţul energiei electrice - hutucavesti-1634732530.jpg
Liderul filialei PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a oferit mai multe explicaţii printr-un mesaj postat pe pagina sa personală de Facebook, cu privire la preţul energiei electrice şi la preţul gazelor.

Huţucă a anunţat veşti bune pentru români şi le-a oferit acestora garanţia că vor scoate mai puţini bani din buzunar atunci când vor plăti facturile la curentul electric şi la gaze.

„În ciuda situației politice complicate, am reușit să luăm măsuri prin care să ținem facturile în frâu, iar de acest lucru vor beneficia aproximativ 15 milioane de români. Voi încerca să explic cum funcționează soluțiile Partidului Național Liberal pe care am reușit să le trecem astăzi prin Senatul României și care vor merge la vot în Camera Deputaților. Prețul pentru energia electrică va fi plafonat la nivelul de 1 leu/kwh, din care prețul energiei plafonate este de 0,525 lei/kwh, ceea ce înseamnă că prețul final la consumatorul casnic, prin aplicarea prevederilor de compensare și plafonare, nu va depăși 0,71 lei/kwh, pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022. Compensarea se va face pe kilowatt oră și va fi de maximum 0,291 lei / kwh. Prin urmare, o familie care consumă 100 kwh/lună poate primi o compensație de până la 29 de lei pe fiecare lună din sezonul rece. Limita maximă a consumului de energie electrică pentru care se oferă compensații se mărește de la 1.000 kilowați oră (kwh) la 1.500 kwh, valoare cumulată pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022 (cinci luni). Acest lucru înseamnă o medie de consum de 300 kwh / lună, valoare în care se încadrează covârșitoarea majoritate a românilor, inclusiv în lunile cele mai friguroase”, a explicat Bogdan Huţucă.

Deputatul a adus apoi vorba şi despre preţul gazelor care va fi mult mai avantajos pentru români decât a fost până acum.

Prețul pentru gazele naturale se plafonează la nivelul de 0,37 lei / kwh, tot la consumatorii casnici și tot pentru perioada 1 noiembrie – 31 martie. Compensarea pentru gazele naturale se acordă pentru un consum de maximum 1.000 metri cubi de gaz pentru cele cinci luni menționate (noiembrie – martie). Asta înseamnă un consum mediu de maximum 200 mc gaz / lună – suficient pentru marea majoritate a românilor care se încălzesc cu gaze naturale. Compensarea pentru gazele naturale va fi de maximum 33% din valoarea facturii. Prin urmare, în condițiile în care facturile la gaz vor crește, statul va compensa până la o treime din valoarea acestor facturi, a completat Bogdan Huţucă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5131 secunde