Deputații decid astăzi soarta câinilor fără stăpân

365
Deputații decid astăzi soarta câinilor fără stăpân - biobazaadapostcaini124-1318919680.jpg
Votul final asupra legii ce prevede eutanasierea câinilor fără stăpân, este așteptat în ședința de astăzi din Camera Deputaților, Demnitarii ar trebui să își dea votul final asupra Ordonanței privind gestionarea câinilor fără stăpân, în forma Comisiei de Administrație, care prevede că eutanasierea câinilor va fi decisă de administrația locală după consultarea cetățenilor din localitate. Camera Deputaților este for decizional în acest caz, iar votul va fi secret., informează HotNews.ro.
Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Ordonanței de urgență a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, în forma de la Comisia de administrație, a fost adoptat, pe articole, în Camera Deputaților. Deputatul PDL, Mircea Toader, a pledat pentru adoptarea ordonanței și a spus că este corect ca autoritățile locale și cetățenii să decidă în legătură cu gestionarea câinilor fără stăpâni și că este vorba de o "problemă mediatică". Și Marton Arpad (UDMR) a spus că parlamentarii care vor vota pentru amânarea luării deciziei în acest caz, îi vor avea pe conștiință pe oamenii care vor fi sfâșiați de câini. La rândul său, Cătălin Croitoru (PDL) a acuzat opoziția că dorește să câștige capital electoral "pe spatele câinilor".
În schimb, deputații PSD și PNL au pledat pentru sterilizarea acestor câini, acuzându-i pe cei de la PDL și UDMR că doresc "uciderea celui mai bun prieten al omului".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1235 secunde