Deputații au adoptat pe articole proiectul privind promovarea demnității umane

122
Deputații au adoptat pe articole proiectul privind promovarea demnității umane - plen-1455702762.jpg

Articole de la același autor

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, astăzi, pe articole, proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a susținut, în plen, că acest proiect trebuie respins pentru că este neconstituțional. 


"Legea privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup sau legea privind asigurarea toleranței față de diferențele de grup sau legea defăimării, așa cum am numit-o noi, PNL, trebuie respinsă pentru că este neconstituțională. Inițiatorul a propus o reglementare care conținea norme ce instituiau cenzura atât în spațiul public, cât și în spațiul privat, încălcând cel puțin patru drepturi fundamentale prevăzute de Constituția României — dreptul la viață privată, dreptul la liberă exprimare, libertatea conștiinței și dreptul la informare. (...) Pe lângă această prevedere era instituită o poliție a cuvântului care putea controla și amenda orice cetățean din România pentru o simplă afirmație, în contextul legal propus până și Ilie Moromete ar fi fost sancționat", a declarat Gabriel Andronache, în plenul Camerei Deputaților, citat de Agerpres. 


El a adăugat că deputații se află în fața unui proiect de lege cu conținut "în continuare neconstituțional".

Proiectul de lege privind demnitatea umană va merge la sesiunea de vot final, programată la ora 12,30, în plenul Camerei Deputaților. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5253 secunde