Delegație din Republica Moldova, în vizită la Primăria Medgidia

157
Delegație din Republica Moldova, în vizită la Primăria Medgidia - delegatiedinrepublicamoldova-1428245117.jpg

Articole de la același autor

O delegație oficială din orașul Căușeni din Republica Moldova vizitează zilele acestea Medgidia, ocazie cu care s-a organizat un spectacol aniversar dedicat unirii Basarabiei cu România. Drept urmare, zilele trecute, delegația oficială, formată din consilierii locali ai orașului Căușeni, Valeriu Ostaș, Valeriu Sirghie și Oleg Burlacu, împreună cu dr. Alexandru Cojocaru, au vizitat Primăria Municipiului Medgidia. Aceștia au fost întâmpinați de primarul Marian Iordache, care a reiterat relațiile de frăție dintre Medgidia și românii de peste Prut. 


"Acum 97 de ani, basarabenii au trăit un moment demn de istoria unui popor binecuvântat, atunci când după aproximativ o sută de ani de când fusese luată de Rusia, a revenit acasă, s-a unit cu "mama sa", România, după cum scria în Declarația despre unirea cu România - mamă din data de 27 martie 1918", a spus edilul Medgidiei. 


Ulterior, delegația a luat parte la o ceremonie organizată la Unitatea Militară din zona Orașul Nou de către Primăria Municipiului Medgidia împreună cu Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu, Asociația Culturală "Pro Basarabia și Bucovina", Societatea de Științe Istorice - filiala Constanța, Organizația Studenților Basa-rabeni din Constanța și Cercul Militar Con-stanța. Toate aceste instituții au organizat deosebitul eveniment cu ocazia unei duble aniversări - 97 de ani de la Unirea Basa-rabiei cu România la 27 Martie 1918 și 25 de ani de la înființarea Asociației Culturale "Pro Basarabia și Bucovina". Spectacolul a cuprins atât elemente de istorie a neamului românesc, cât și momente artistice, prezentate de micii artiști locali, care au omagiat dublul eveniment prin cântece și poezii, precum și de membri ai Organizației Studenților Basarabeni din Constanța. Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic solemn, în care toți cei prezenți în sală au cântat în cor melodia dedicată poetului național, Mihai Eminescu.)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8765 secunde