Delegație din Cumpăna, prezentă la Chișinău

53

Articole de la același autor

O delegație a Primăriei comunei Cumpăna, condusă de primarul Mariana Gâju, a participat, zilele trecute, la Ceremonia Națională de Premiere a Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale din Moldova. Primăria Cumpăna a fost invitată să participe la acest eveniment prin Programul Bunelor Practici susținut de IDIS "Viitorul". 


În cadrul ceremoniei au fost premiate autoritățile publice locale cu statutul "Autoritatea cu cea mai bună practică", precum și celelalte autorități participante la program. Comuna Budești din Republica Moldova, reprezentată de primarul Nina Costiuc, a obținut Premiul I pentru Proiectul de bune practici prin care un număr de 1.000 de copii din Republica Moldova au fost în vacanță pe litoralul românesc, proiect sprijinit de către Consiliul Județean Constanța în parteneriat cu Primăria Cumpăna. 


De asemenea, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, în calitate de președinte al Filialei Județene Constanța a Asociației Comunelor din România, a obținut premiul de Bune Practici - Secțiunea Bună Guvernare 2012 - 2014. Ceremonia a reprezentat o oportunitate pentru toate autoritățile publice locale de a comunica publicului larg realizările lor de succes și de a asigura durabilitatea acestor inițiative prin schimbul de cunoștințe, abilități și experiențe. La eveniment a fost prezent dl. Alfonso Zardi, șeful Departamentului Instituții Democratice și Guvernare - Direcția Generală pentru Democrație din cadrul Consiliului Europa, precum și reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, ai sectorului asociativ, donatori, reprezentanți ai autorităților locale și jurnaliști.


Programul Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale din Moldova a fost lansat în anul 2005 de către Consiliul Europei în cooperare cu Guvernul Republicii Moldova, asociațiile de primari, proiectul USAID "Reforma Autorităților Publice Locale" și implementat de către IDIS "Viitorul", având scopul de a identifica, valorifica și disemina bunele practici printre autoritățile publice locale din Republica Moldova, contribuind astfel la eficientizarea guvernării locale. 


Pentru ediția curentă au fost depuse 56 de practici din 41 de localități ale țării, inclusiv dintr-un raion din regiunea transnistreană. În perioada 2005 - 2014, peste 350 de comunități din Republica Moldova și-au împărtășit bunele practici care au fost publicate în patru antologii, iar 71 practici de succes au devenit subiectul a cinci filme documentare distribuite în rândul reprezentanților autorităților publice din toată țara.
"Primăria comunei Cumpăna, județul Constanța, aduce sincere mulțumiri echipei IDIS "Viitorul" pentru aprecierea echidistantă a parteneriatului de succes dintre Autoritățile Publice Locale din Republica Moldova și România, activități comune, fructuoase, în beneficiul comunităților, în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale, finanțat de către Consiliul Europei", a declarat primarul Mariana Gâju.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Social : Atenție, se oprește apa în Cumpăna!
Pagina a fost generata in 1.6037 secunde