Ludovic Orban:

"Declarațiile lui Kelemen Hunor, o jignire la adresa națiunii"

223

Articole recomandate

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că declarațiile făcute de președintele UDMR, Kelemen Hunor, cu privire la Centenar, sunt o jignire la adresa națiunii.

"Sunt o jignire la adresa națiunii. Pe de altă parte, sunt împotriva generării unor conflicte provocate de declarațiile lui Hunor care asta își dorește, să se victimizeze, să reacționeze întreg mediul politic. Îl sancționăm, în primul rând, prin faptul că niciodată nu vom accepta ceea ce își doresc ei aici cu modificările legislative și cu autonomia culturală", a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL a subliniat că Centenarul Unirii vizează întreaga națiune română, chiar și pe cetățenii români de origine maghiară.

"Sunt foarte mulți cetățeni români de origine maghiară care vor sărbători un Centenar, indiferent ce zice Kelemen Hunor. El pescuiește în ape tulburi cu povestea asta", a mai spus Orban.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a acordat recent un interviu cotidianului Szabadsag, în care a vorbit despre pregătirile pentru Centenarul Marii Uniri din 2018. Liderul UDMR a spus că reprezentanții Uniunii și maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului și se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naționaliste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2484 secunde