Decebal Făgădău: "Chiar dacă școlile sunt închise, investim în continuare în educație"

304
Decebal Făgădău:

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale au anunțat, ieri, că mai multe licee din municipiul Constanța urmează să fie reabilitate și modernizate prin intermediul unor proiecte în cadrul cărora au fost obținute fonduri europene.

Practic, prin implementarea acestor programe, se va asigura îmbunătățirea stării bazei tehnico - materiale și crearea unui cadru educațional modern, care să faciliteze un proces educațional calitativ și, prin urmare, un context optim pentru atragerea și menținerea în sistemul educațional pe o perioadă cât mai îndelungată a elevilor.

"Chiar dacă școlile sunt închise, este important să investim în continuare în educație. Un număr important de școli și licee continuă o listă deja lungă a unităților de învățământ care atrag fonduri europene și în care noi investim. Acum este rândul Școlii Gimnaziale nr. 7 «Remus Opreanu», cea mai mare școală din Tomis Nord, unde avem o echipă minunată de cadre didactice. Această școală, cu ajutorul fondurilor norvegiene și 15% cofinanțare din partea municipalității, va fi modernizată. Am aprobat proiecte prin care, cu fonduri europene, modernizăm și dotăm liceele «Decebal» cu aproximativ 13,5 milioane de lei, «Traian» cu 3,5 milioane de lei și de Telecomunicații, unde au fost alocați 10,2 milioane de lei", a declarat edilul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

El a mai adăugat că, la liceele "Decebal" și "Traian", vor avea loc mai multe lucrări complexe, precum reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, instalarea sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului în interior, modernizarea instalației de iluminat sau lucrări de management energetic integrat pentru clădiri.

XXX

Un alt liceu unde se vor face investiții este Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații. La această unitate școlară, primarul Constanței a explicat că se vor executa lucrări de recompartimentare și înlocuire a finisajelor interioare, se va reface termoizolația de pe fațade și termo-hidroizolația de la nivelul acoperișului tip terasă, și se vor reabilita termic elementele de anvelopă a clădirii. De asemenea, se vor face mai multe achiziții, cum ar fi mobilier specific, aparatură tehnică și echipamente IT. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1778 secunde