De ce vrea Mazăre să țină bătrânii la cozi?

1564
De ce vrea Mazăre să țină bătrânii la cozi? - 022434d658a5327ef2a0425b14160db0.jpg

Articole de la același autor

Ieri, 18 aprilie, a fost ultima zi de distribuirea pachetelor cu alimente oferite de către Primăria Constanța. Așa cum era de așteptat, în fața sediilor în care s-au dat sacoșelele pesediste, timp de patru zile, s-au putut observa cozi interminabile, bătrâni care au stat în picioare ore în șir doar pentru a putea primi puiul și uleiul lui Mazăre. Fie că au venit cu mult mai devreme pentru că așa le este obiceiul, având reminiscențele perioadei de dinainte de ‘90 impregnate, fie că au venit pentru că știau felul în care Primăria organizează aceste pachete, bătrânii au stat iarăși la coadă, deși administrația locală promisese altceva.
În tot acest timp, primarul Radu Mazăre a jucat un fel de tenis cu cei 20 de voluntari pe care prefectul Claudiu Palaz i-a trimis pentru a ajuta la distribuirea pachetelor. Demersul prefectului de a simplifica desfășurarea acestei acțiune a început în urmă cu mai bine de o lună, când Palaz i-a trimis primarului diverse adrese prin care îl întreba de are nevoie pentru ca oamenii să nu mai stea atâtea ore in frig.
Un răspuns concret din partea administrației locale a venit târziu, iar prefectul a fost informat că poate pune la dispoziție 20 de oameni care să ajute la distribuirea pachetelor.
Jocul nu s-a încheiat aici, după ce prefectul a adus voluntarii specializați, oameni care lucrează în domeniul alimentației publice, în ziua în care a început distribuirea pachetelor Mazăre a mai încercat să se lepede de ajutorul lui Palaz. Primarul i-a solicitat prefectului ca cei 20 de omeni pe care îi va pune la dispoziția administrației locale să fie cu analizele la zi. Zis și făcut! Prefectul i-a adus voluntarii lui Mazăre în conformitate cu cerințele sale. De asemenea, Palaz i-a solicitat la rândul său să îi trimită o listă cu toate persoanele care au participat la distribuirea pachetelor pentru a verifica dacă și acestea aveau analizele făcute în momentul în care au participat la acțiunea în cauză.
Până la urmă, în cursul zilei de ieri, prefectul a specificat faptul că Mazăre nu i-a acceptat niciunul dintre cei 20 de voluntari, pe motiv că aceștia pot ajuta la depozit la împachetare, nu la distribuire.
"Nu mi-a acceptat oamenii. Nu mi-au dat niciun motiv concret pentru asta. Mi s-a spus că dacă vor să ajute, trebuie să fie băgați la depozit, la manipulare, adică să facă pachetele. Cum să fie băgați la depozit când până acum a specificat faptul că oamenii stau la cozi pentru că nu aveau destule persoane care să se ocupe de distribuire? Problemele erau la distribuirea pachetelor, nu la împachetare. Acum nu vreau să prezint un punct de vedere oficial, dar zilele acestea voi veni cu documente și voi lua măsuri în privința acestui aspect", a declarat prefectul Claudiu Palaz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3675 secunde