De ce au fost tăiați copacii din zona Cazinoului? Remus Cernea cere explicații Primăriei

1539
15
De ce au fost tăiați copacii din zona Cazinoului? Remus Cernea cere explicații Primăriei - cerneacopaci2n-1374588883.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Colegiului 9 din Constanța, Remus Cernea, a transmis o scri-soare reprezentanților Primăriei Constanța, în urma mai multor sesizări venite din partea unor cetățeni din Constanța.

"Adresez Primăriei un apel pentru a interveni de urgență în vederea stopării unei acțiuni brutale realizate de către o firmă care taie în mod iresponsabil crengile copacilor de pe strada Elisabeta, din zona Cazi-noului. După cum se vede din foto-grafiile transmise, nu este vorba de o toaletare a copacilor, așa cum se face aceasta într-un oraș civilizat, ci pur și simplu de tăierea într-un mod grosolan a tuturor crengilor copacilor de pe strada Elisabeta. Acum o săptămână am trecut prin zonă, când încă nu începuse această acțiune, și este dureros să văd astăzi cum sunt amputați copacii de acolo", spune Remus Cernea.

El a mai adăugat că, în urma acestei acțiuni, cetățenii Constanței și turiștii vor fi privați de umbră într-un oraș și așa cu foarte puține spații verzi.

"Sănătatea și viața copacilor vor fi afectate de această intervenție brutală și contrară oricăror norme raționale și rezonabile de gestionare a copacilor din oraș. Cei care comit astfel de lucruri vor trebui să răspundă în fața legii și a opiniei publice. Este foarte important să ne protejăm și să ne gestionăm cu responsabilitate spațiile verzi și copacii din orașe și să nu tolerăm asemenea comportamente șocante din partea unor firme care, în loc să servească interesul public în baza unui contract cu autoritățile locale, acționează în mod evident împotriva cetățenilor și a mediului", mai spune deputatul Remus Cernea care este și președintele Partidului Verde din România.

El a adăugat că adresează un apel Primăriei Constanța pentru a face de urgență un control la fața locului și a stopa imediat acțiunile firmei care efectuează aceste acte barbare împotriva orașului.

"Cer Primăriei Constanța rezilierea contractului cu această firmă și sesizarea organelor de control pentru sancționarea ei și pentru a se cere despăgubiri acesteia pentru calitatea deplorabilă a lucrărilor efec-tuate. Voi urmări derularea lucrurilor în această privință, iar dacă apelului meu nu se va răspunde în mod corespunzător, voi face demersurile civice și legale pentru a fi trași la răspundere cei responsabili de astfel de acțiuni îndreptate împotriva orașului Constanța, a cetățenilor, a turiștilor și a mediului", a precizat Remus Cernea.

Revenind la tăierea copacilor din zona respectivă, reprezentanții echipei POMACOST care se ocupă de toaletarea spațiilor verzi din oraș au spus că acest lucru era imperios necesar.

"Pentru realizarea proiectului de reabilitare a falezei, în scurt timp, în zonă vor circula mai multe utilaje de capacitate mare care, oricum, ar fi distrus copacii din zonă. Drept urmare, s-a luat decizia ca ei să fie astfel tăiați", au precizat angajații POMACOST.

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Andrei
24 iulie 2013
Mai Cernea

Poate ar trebui sa-ti faci si tu o tunsoare, asa cum isi fac ceilalti oameni civilizati.

noni
24 iulie 2013
mancati kackat Pomacost !!

Ar fi distrus oricum copacii ??? L ainaltimea aceea, acele coroane frumoase ??? Am trecut ieri pe acolo, am ramas socat, ati distrus ce era mai frumos, sigur nu avea nimeni nevoie de priveliste si ati intervenit ?????? Asa se toaleteaza copacii, taind toata coroana, sunt de cand lume aacolo v-ati gasit voi basitilor sa ii puneti la pamant !!! JIGODII MINCINOASE !!!! LASATI NATURA IN PACE, INTRE ACEI COPACI SI CATIVA NENOROCITI CAR ETRAG SFORILE, ALEGEM COPACII, AU MAI MULTE CALITATI DECAT MULTI DINTRE VOI !!!!

Val
24 iulie 2013
Asa ne trebuie!

Pe vremuri chiar erau oameni care aveau habar si de cum se toaleteaza copacii,adica nu-i beleau complet, ca nataraii de acum.Nu mai platim oameni care se pricep si asta in orice domeniu. Au ramas niste unii,vai de curul lor,condusi de niste cretini, de obicei tupeisti cu gura mare si creierul varza. Aceste ramasite umane ne fac orasele frumoase,asa de frumoase ca cimitirele devin de invidiat ca aspect.Primarii n-au greturi,ei au ficusul pe hol si asparagusul in geam,ce verdeata-i trebuie prostanului de cetatean vesnic nemultumit ?

st3fun
24 iulie 2013
copaci

sa va uitati la anul la ei, sa vedeti ce frumosi vor fii. La fel si cei de pe Bratianu. Asa cum tu te tunzi , asa si ei trebuie, cateodata sa fie tunsi de tot, pentru a se intarii tulpina. Daca nu aveti nici o treaba despre intretinerea copacilor, nu va mai bagati.

sunt un clovn
24 iulie 2013
bing bang

du-te si mai pupa-l in ku.r pe iubitul tau drogat se pare ca ai cam multa umbra acolo, tembelule!

Răspuns la: copaci
Adăugat de : st3fun, 24 iulie 2013
sa va uitati la anul la ei, sa vedeti ce frumosi vor fii. La fel si cei de pe Bratianu. Asa cum tu te tunzi , asa si ei trebuie, cateodata sa fie...
admirator
24 iulie 2013
specialist

spune-ne tu, specialistule, care este treaba cu intretinerea copacilor...

Răspuns la: copaci
Adăugat de : st3fun, 24 iulie 2013
sa va uitati la anul la ei, sa vedeti ce frumosi vor fii. La fel si cei de pe Bratianu. Asa cum tu te tunzi , asa si ei trebuie, cateodata sa fie...
st3fun
24 iulie 2013
in primul rand

cautati pe google, ca v-ati obisnuit sa v-i se dea mura in gura, in al dolea rand, mai ridicati capul din pamant, nu mai stai ca strutii, si vedeti ce s-a intamplat cu acei copaci care, anii trecuti au suferit acelasi tratament.

ct
24 iulie 2013
copacii

sa vina POMACOST si pe aleea garofitei 32, la blocurile L91,L92,L93 .... sunt o problema crengile crescute mult peste strada,la prima furtuna e pericol pt oameni si masini !

Vox Dei
24 iulie 2013
............

POMACOST : POpa Basarab ; MAzare ; COnstantinescu ; STrutisnky ! Asa ca mai chematii ca Dl de la punctul 9 sa va taie cu gratie copacii ca primaria prefera sa plateasca pt toate lucraril ciudat de banoase catre pomacost decat sa tine un departament la primarie cu oameni platiti cu max 1000 lei pe luna ....

Andrei
24 iulie 2013
copaci vs cladiri istorice

Eu cred ca acei copaci ar trebui taiati de tot, cel putin in dreptul cladirilor istorice pentru a le scoate in evidenta. Acei copaci sa fie inlocuiti cu niste arbori ornamentali.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7098 secunde