Dat afară din ALDE, Teodor Meleșcanu și-a găsit partid

Vineri, 18 Octombrie 2019
234
Președintele Senatului Teodor Meleșcanu s-a înscris, vineri, în Forța Națională, potrivit unui mesaj postat de către acesta pe Facebook. La acest proiect inițiat de Remus Borza s-au alăturat recent mai mulți parlamentari, precum Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă sau Alexandru Băișanu.


"Astăzi m-am înscris în platforma Forța Națională, cu convingerea că experiența și spiritul de echilibru pe care le am vor contribui la modernizarea României și la reforma marilor sisteme publice, la întărirea coeziunii sociale și a stabilității politice în interesul tuturor românilor. Ca diplomat, susțin parcursul European și Atlantic al României, parteneriatele strategice și relansarea relațiilor cu toate statele, nu numai din Europa ci și din Asia, Africa și America Latină. Apreciez în mod deosebit contribuția diasporei românești din Europa și din lume, ca factor civilizator și de progres economic, social și cultural", a scris Teodor Meleșcanu, pe Facebook.


El a adăugat că proiectul la acre s-a alăturat va deveni curând o alternativă la partidele tradiționale.


"Sunt convins că noul proiect politic la care am aderat va deveni în curând o alternativă la partidele tradiționale și un proiect identitar al tuturor românilor care vor să trăiască într-o Românie civilizată, europeană și prosperă", a subliniat Meleșcanu.


Deputatul independent Remus Borza a anunțat, pe 9 octombrie, constituirea unui nou grup parlamentar, Forța Națională. din care vor face parte 15 parlamentari, "oameni responsabili, care, pentru stabilitatea și bunăstarea României, își doresc ca Guvernul actual să își continue mandatul până în 2020".


Deputatul Grațiela Gavrilescu, exclusă din ALDE pentru că a acceptat să fie propusă în Guvern după ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a decis ieșirea de la guvernare, că se va alătura formațiunii "Forța Națională".


Totodată, deputații Ion Cupă și Alexandru Băișanu, foști membri ai ALDE au anunțat că vor să facă parte din noul grup parlamentar "Forța Națională", despre care a vorbit deputatul independent Remus Borza.


Și deputatul Marian Cușca a precizat că "Forța Națională" este alternativa de care românii au nevoie, adăugând că se va implica cu toată energia pentru redobândirea mândriei de a fi român și pentru dezvoltarea țării.
Pagina a fost generata in 0.3551 secunde