Darius Vâlcov: "Proiectul de buget este gata și va fi prezentat marți"

Luni, 28 Ianuarie 2019
192
Consilierul primului-ministru Darius Vâlcov a declarat, la Antena 3, că proiectul de lege a bugetului pentru 2019 este gata, urmând a fi prezentat de către Guvern marți, 29 ianuarie, iar în 5 sau 6 februarie va putea începe dezbaterea acestuia în Parlament.

Totodată, el a menționat că astăzi va avea loc probabil o ultimă discuție a proiectului de buget în cadrul coaliției de guvernare și cu UDMR.

De asemenea, Vâlcov a precizat că premierul Viorica Dăncilă a participat la majoritatea întâlnirilor de la Guvern privind proiectul de buget, iar din fotografia prezentată de liderul PSD, Liviu Dragnea, pe Facebook ea a lipsit pentru că acea întâlnire a fost pentru a fi prezentate liderilor coaliției datele proiectului de buget.

"Doamna prim-ministru a participat la majoritatea întâlnirilor, știa despre ce este vorba, a fost o prezentare pentru liderii coaliției", a precizat Darius Vâlcov.

Potrivit acestuia, proiectul de buget pentru 2019 va cuprinde "surprize foarte plăcute", el referindu-se, în context, la o creștere de aproape jumătate a bugetului Educației față de anul 2018, precum și de creșteri consistente ale bugetelor Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Pe de altă parte, consilierul premierului a ținut să sublinieze că Ordonanța de Urgență 114/2018 de instituire a "taxei pe lăcomie" nu va fi abrogată și nici nu va fi modificată la momentul adoptării de către Parlament.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3427 secunde