Daniel Constantin, de la Pro România, critică politica economică a guvernului

342
Daniel Constantin, de la Pro România,  critică politica economică a guvernului - danielconstantin-1542995026.jpg
Prim-vicepreședintele Pro România, Daniel Constantin, a criticat, ieri, la Deva, politica economică a guvernului, menționând că în cazul viitoarei rectificări bugetare Ministerul Finanțelor ar trebui să aloce fonduri și pentru investiții, nu doar pentru plata salariilor și pensiilor.

"Din punct de vedere economic, cred că este nevoie de o schimbare, pentru că lucrurile nu merg bine. Am văzut că astăzi ministrul de Finanțe a anunțat o nouă rectificare bugetară. M-aș fi așteptat să nu ne limităm doar cu ceea ce înseamnă plata pensiilor și salariilor. Aș fi fost foarte mulțumit să văd că se mizează foarte mult pe zona de investiții. Mă miră foarte tare cum ALDE sau domnul Tăriceanu - care acum doi ani de zile ieșeau alături de mine în conferințe și spuneau că vor milita pentru dezvoltarea unei clase de mijloc, pentru investiții care să dezvolte economia pe termen mediu și lung - să vină și să spună, măcar acum, în al 12-lea ceas, haideți să dăm mai mulți bani la investiții", a spus Daniel Constantin, citat de Agerpres.

El a arătat că "în realitate" rectificarea bugetară anunțată va reduce sume de la capitolul de investiții, exemplificând prin Ministerul Transporturilor.

"În realitate, se taie de la zona de investiții. Numai de la Ministerul Transporturilor sunt cred că 1,2 miliarde de lei care se taie la această rectificare bugetară. Se împart banii la alte ministere pentru pensii și salarii. Foarte bine că avem pensii și salarii din ce în ce mai mari, dar fără o dezvoltare, fără atragerea de investiții, cred că România va avea probleme economice. Fondurile europene, după cum ați văzut, nu vin, investitorii străini sunt din ce în ce mai puțini, România se împrumută cu dobânzi din ce în ce mai ridicate și, din toate aceste motive, tragem concluzia că este nevoie rapidă de o schimbare astfel încât lucrurile să se îndrepte într-o direcție pozitivă", a precizat liderul Pro România.

În opinia sa, ultima remaniere guvernamentală a fost "o nereușită", Constantin apreciind că s-ar impune crearea unei noi majorități parlamentare și apoi o schimbare a guvernului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3887 secunde