Daniel Barbu, președintele AEP, și-a dat demisia. Candidează la europarlamentare

120
Daniel Barbu, președintele AEP, și-a dat demisia. Candidează la europarlamentare - 646x4042-1550487563.jpg
Daniel Barbu, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), a demisionat din funcție și intenționează să candideze peste trei luni pe listele ALDE la alegerile europarlamentare.


"Vineri mi-am înaintat demisia de la AEP, urmând să mai rămân în funcție încă două săptămâni. Demisia devine efectivă pe 28 februarie", a declarat Daniel Barbu, pentru G4Media.ro. Barbu a mai spus că își dorește un loc cât mai bun pe listă, dar că partidul va decide dacă va fi în cele din urmă candidat. Până acum, au mai fost anunțate Renate Weber, locul 1 pe listă și Norica Nicolai, locul 3, ambele având deja un mandat de europarlamentar.

Daniel Barbu a mai spus că a decis să plece de la coducerea AEP indiferent dacă va fi în cele din urmă candidat pe un loc eligibil sau nu, considerând că este "singura atitudine etică posibilă".

Partidul Pro România i-a cerut, sâmbătă, președintelui AEP demisia din funcție, invocând tocmai posibila sa candidatură. Pro România îl acuză pe Barbu că încalca principiul imparțialității și prin participarea lui Barbu la școala politică de iarnă organizată de ALDE, dat fiind că AEP este instituția care se ocupă cu supravegherea procesului electoral.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4814 secunde