Dan Barna: "Referendumul pe Justiție este unul pentru rămânerea țării noastre în UE"

304
Dan Barna:

Articole de la același autor

Aflat într-o vizită la Constanța, zilele trecute, liderul USR, Dan Barna, a precizat că referendumul pe Justiție este unul pentru rămânerea țării noastre în UE.


"În momentul de față, referendumul pe Justiție este de fapt un referendum pentru rămânerea în Europa și lucrul ăsta e foarte clar.  România nu-și mai permite să mai stea doi ani în retorica otrăvită a lui Liviu Dragnea, conform căruia românii își doresc să fie conduși de Penalul Vâlcov, hai fă-ne bugetul. Nu mai putem continua așa ca țară și momentul este unul foarte bun. Acum, dacă se va organiza și referendumul pe Justiție, vom avea un răspuns despre unde vor cetățenii români să meargă", a declarat Dan Barna.


Conform acestuia, referendum pe Justiție și alegeri europarlamentare în aceeași zi înseamnă că România nu mai vrea să fie "o republică a infractorilor".


"Ne luăm țara înapoi, ieșim la vot pe 26 mai și, dacă va fi și referendumul, transmitem mesajul că România nu mai vrea să devină o republică a infractorilor sau dacă noi toți greșim, dacă toți oamenii care sunt de doi ani și jumătate în stradă greșesc, și de fapt românii vor să ne conducă Liviu Dragnea în continuare spre Rusia și în afară din Europa, dacă acela va fi rezultatul înseamnă că noi toți ceilalți nu am avut dreptate. Dar eu cred și sunt foarte convins că românii vor ca tinerii să rămână în țară, că românii vor să fie mândri de locul lor în Europa și nu vor să își ceară mereu scuze cu capul plecat în fața unor condamnați penal. Aceasta este miza referendumului și aceasta este miza acestor alegeri, unde chiar e important să ieșim cât mai mulți dintre noi la vot", a afirmat Dan Barna.


Referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare


La rândul lui, liderul PLUS Dacian Cioloș a declarat, legat de referendum, că social-democrații nu sunt de acord cu organizarea unui referendum pe Justiție pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, deoarece pentru Liviu Dragnea patriotismul pare să însemne o Românie care să fie lăsată în pace de Uniunea Europeană.
"Pentru Liviu Dragnea, patriotismul pare să însemne o Românie care să fie lăsată în pace de Uniunea Europeană și de toți alții. Pentru noi, patriotism înseamnă o Românie demnă în Uniunea Europeană și asta e diferența de viziune și de deschidere", a afirmat Cioloș, într-o conferință de presă organizată de Alianța 2020 USR - PLUS.


Potrivit acestuia, referendumul pe Justiție poate fi organizat în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, fiind astfel ascultat răspunsul românilor referitor la valorile europene.


"Ideea este ca această campanie să fie folosită pentru a vorbi despre Europa, despre valorile europene. Acest referendum pentru Justiție, dacă el va avea loc în aceeași zi, va duce discuția exact pe acest subiect, valorile europene și Uniunea Europeană. Eu nu văd cum poți să spui că vrei să construiești bunăstare și prosperitate, atât timp cât nu ai curajul să asculți răspunsul românilor vizavi de acest lucru. Și să asculți răspunsul românilor la această întrebare: vrem o Românie curată, vrem o Românie cu politicieni care să nu mai provoace suspiciuni. Nu văd de ce nu ar avea curajul să asculte răspunsul românilor la această întrebare și nu văd un moment mai bun ca acest răspuns să vină în același timp cu votul pentru Europa și pentru Parlamentul European, pentru că sunt valori care se leagă", a spus Dacian Cioloș.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.983 secunde