Dan Barna, despre Avocatul Poporului: „Aşteptăm decizia Curţii Constituţionale”

150
Dan Barna, despre Avocatul Poporului: „Aşteptăm decizia Curţii Constituţionale” - barnaavocatulpoporului-1624979748.jpg
Vicepremierul Dan Barna, co-preşedinte al USR-PLUS, a declarat că este aşteptată decizia Curţii Constituţionale privind Avocatul Poporului şi că în funcţie de aceasta va fi pronunţat un vot, miercuri, în plenul reunit al celor două Camere.

„Referitor la Avocatul Poporului, aşteptăm decizia Curţii Constituţionale și, de altfel, Parlamentul va răspunde scrisorii Comisiei de la Veneţia, vom vedea care va fi decizia Curţii Constituţionale şi în funcţie de asta vom avea şi votul de miercuri, aşa cum este prevăzut, în plen reunit”, a arătat Barna într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS.

Reamintim că birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis joia trecută că plenul reunit al Parlamentului de luni în care urma să fie numit Fabian Gyula în funcţia de Avocat al Poporului se amână pentru o dată ulterioară pronunţării Curţii Constituţionale pe sesizarea formulată de PSD.

Deputaţii şi senatorii au votat, pe 16 iunie, proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului, revocarea fiind ulterior atacată la CCR de către parlamentarii PSD. Întrebat dacă toţi parlamentarii USR PLUS îl vor vota Fabian Gyula ca Avocat al Poporului, Dan Barna a admis că au existat şi puncte de vedere diferite în Biroul Naţional.

„Aşteptăm să vedem decizia Curţii Constituţionale. Dacă lucrurile sunt logice şi aşa cum le-am agreat în coaliţie, nu ar trebui să fie nicio problemă. Au existat puncte de vedere diferite şi în Biroul Naţional. Am decis să aşteptăm decizia Curţii Constituţionale pe contestaţia care există în momentul de faţă în analiză. Dacă lucrurile sunt în regulă, nu ar trebui să fie probleme”, a spus el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4054 secunde