Dan Barna are aşteptări mari de la Ludovic Orban

120
Dan Barna are aşteptări mari de la Ludovic Orban - barnaonline-1606231993.jpg

Articole de la același autor



Prorogarea pensiilor speciale pentru primari reprezintă zilele acestea un cartof fierbinte, declară preşedintele USR, Dan Barna, care precizează că se aşteaptă ca premierul Ludovic Orban să emită o ordonanţă prin care să fie amânat din nou termenul de intrare în vigoare a respectivei prevederi din Codul administrativ.
Într-un interviu acordat AGERPRES, Dan Barna afirmă că, după alegerile din 6 decembrie, există perspectiva unei coaliţii PNL-USR PLUS, aspect pe care alianţa îl priveşte cu responsabilitate şi cu maturitate. El subliniază că relaţia cu liberalii este una principială, astfel încât USR PLUS susţine măsurile bune, dar critică iniţiative de genul plasat terenuri cu dedicaţie sau pensii speciale pentru primari.


El mai subliniază că miza alianţei nu este legată de ocuparea vreunui minister, ci de calendarul de îndeplinire a angajamentelor cu care USR PLUS ar urma să intre la guvernare.
„Ideea că vom avea alegeri pe 6 decembrie, iar pe 8 preşedintele va nominaliza un premier, în funcţie de rezultatul alegerilor - sper să fie Dacian Cioloş - şi apoi, în două zile, gata, avem guvern, nu cred că e una foarte realistă”, spune el.
Potrivit lui Dan Barna, nu a existat nicio târguială pe ministere.
În ce priveşte semnarea pactului pentru sănătate, propus de PSD, Barna consideră că social-democraţii trebuie să stea mult timp în opoziţie pentru a avea justificarea morală să propună orice fel de pact legat de vreun domeniu, cu atât mai puţin sănătatea.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.789 secunde