Dacian Cioloș, replică pentru premier: "Prea puțin mă interesează părerea doamnei Dăncilă"

209
Dacian Cioloș, replică pentru premier:

Articole de la același autor

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, ieri, că "prea puțin" îl interesează părerea premierului Viorica Dăncilă cu privire la activitatea sa de comisar european.


Întrebat despre afirmațiile lui Dăncilă privind lipsa de performanță a celor doi comisari europeni care au reprezentat România, Cioloș a răspuns: "Doamna Dăncilă e în poziție să vorbească de performanță, mai ales la nivel european, după modul catastrofal în care a condus Guvernul până acum și după modul catastrofal în care PSD-ul a guvernat? Prea puțin mă interesează părerea doamnei Dăncilă din acest punct de vedere. După 5 ani de zile ca și comisar european pentru Agricultură eu știu un lucru: au crescut subvențiile pentru agricultorii români. Mă surprinde, pe de altă parte, pentru că, în perioada când dânsa era europarlamentar și membru în Comisia de agricultură, era toată ziua bună-ziua pe acolo pe la mine, pe la cabinet, să-mi spună cât de bine lucrăm noi împreună pentru România. Acum, dintr-o dată și-a schimbat opinia".
Cioloș a afirmat că România ar putea să negocieze orice portofoliu de comisar european. 


"România, prin poziția pe care o are la nivel european, ar putea să negocieze orice portofoliu important, cred eu, inclusiv o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene, dar pentru asta trebuie să vii cu candidați de calitate, de anvergură, care să fie recunoscuți nu doar în bula PSD-istă sau în România, care să fie cunoscuți și apreciați la nivel european și cărora să li se poată încredința responsabilități importante în Comisia Europeană. România ca stat membru, al șaptelea, în curând al șaselea stat membru al UE, ar putea să aibă orice pretenție în Comisia Europeană. După părerea mea, România ar trebui să înceapă să aibă pretenții inclusiv la o poziție de președinte al Comisiei Europene, de președinte al Consiliului sau chiar al Parlamentului European", a susținut el, citat de Agerpres.


Potrivit liderului PLUS, atunci când sunt candidați competenți, cum e cazul pentru poziția de procuror-șef european, vine susținerea și din partea altor state membre.


"România a avut două portofolii importante - cel al Agriculturii și dezvoltării rurale, dar și cel al Politicilor regionale - două portofolii care au cea mai mare alocare financiară, dar, din păcate, aceste două portofolii deosebit de importante nu au adus foarte multe lucruri bune pentru România", a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8642 secunde