Dacian Cioloș: Nu e Ludovic Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Ne așteptăm la un nou început

414
Dacian Cioloș: Nu e Ludovic Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Ne așteptăm la un nou început - 1-1607350340.jpg

Articole recomandate

Alianța USR PLUS își dorește „un nou început” la guvernare, spune copreședintele acesteia, Dacian Cioloș. El sugerează că nu l-ar mai dori premier pe Ludovic Orban și motivează acest lucru prin rezultatul sub așteptări obținut de PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie.


„Vom merge cu propunerea cu care am mers și în campanie, cu programul de guvernare și cu propunerea de premier, dar în condițiile rezultatului în alegeri pe care l-am văzut, din nevoia de a forma o majoritate politică să susțină un guvern reformist – și USR PLUS își dorește să facă parte din această majoritate – conform Constituției, președintele este cel care urmează să desemneze un premier. Noi vom face această propunere, însă vom fi deschiși să auzim formula pe care președintele o propune”, a spus Dacian Cioloș la Digi24.


„Propunerea noastră este să avem un premier capabil să unească forțele de dreapta, cu condiția să fie un premier care să susțină reformele de care România are nevoie. Noi avem nevoie acum, nu peste 6 luni, să dăm și predictibilitate românilor, să le spunem cum se gândește Guvernul să pregătească economia, să pregătească statul, care și-a pierdut din credibilitate, să scoată România din criză”, a spus el.


Întrebat dacă Ludovic Orban este omul care poate numi forțele de dreapta, Cioloș a răspuns: „Eu cred că românii au dat un răspuns. Uitați-vă la rezultatele pe care le-a obținut PNL, la ce s-a așteptat și ce a obținut. Cred că de aici trebuie să plecăm. E nevoie de un premier care să dea speranță și care să fie capabil să pună forțele reformatoare împreună. Dacă PNL câștiga alegerile fără drept de apel, puteam să discutăm: uite, e omul care a fost la conducerea Guvernului, a partidului care a câștigat alegerile. Dar suntem într-o altă situație. Nu fac eu analiza în PNL, partidul va decide cu ce formulă merge, dar eu mă refer la rolul președintelui României, pentru că mingea este în terenul dânsului. Așteptăm să facă o propunere de premier, dar noi am spus deja la ce ne așteptăm de la acest guvern din care noi ne dorim să facem parte. Nu e Ludovic Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Noi trebuie să construim o majoritate politică, despre asta este vorba. Noi ne așteptăm la un nou început”.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6584 secunde