Dacian Cioloș: "Fără instituții funcționale, dreptul la viață riscă să fie o promisiune fără fond"

402
Dacian Cioloș:

Articole de la același autor

Fără instituții funcționale, fără oameni competenți și responsabili, dreptul la viață, garantat de Constituție și de statul român, riscă să fie o promisiune fără fond, a scris liderul PLUS, Dacian Cioloș, ieri, pe Facebook, în contextul cazului de la Caracal.
"PLUS cere anchetă și răspundere penală pentru toți cei care, prin incompetență și nepăsare, sunt complici ai acestor crime: de la polițiștii care l-au trimis pe tatăl Alexandrei la plimbare până la cei care au acționat atât de târziu; de la responsabilii STS până la cei de la ANCOM și MCSI care, după atâtea tragedii în care 112 ar fi putut salva vieți, nu au fost în stare să implementeze soluții eficiente de localizare a celor care apelează numărul de urgență", precizează fostul premier.
În opinia sa e nevoie de mai mult decât demisii, demiteri sau schimbare de stăpân.


"În 2019, când serviciile de localizare vin la pachet, practic, cu orice aplicație mobilă, instituțiile statului român au avut nevoie de 19 ore pentru a identifica o victimă care a apelat la 112?!! De 19 ore?!! Este strigător la cer! Fără instituții funcționale, fără oameni competenți și responsabili, dreptul la viață, garantat de Constituție și de statul român, riscă să fie o promisiune fără fond. Incompetența și nepăsarea unor indivizi puși în instituții în mâinile cărora ne încredințăm viața nu vor dispărea cu câteva demisii. Nu vom uita", conchide europarlamentarul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6136 secunde