Dacian Cioloş, despre ceea ce va însemna paşaportul de vaccinare

237
Dacian Cioloş, despre ceea ce va însemna paşaportul de vaccinare - ciolosiar-1615910346.jpg

Articole de la același autor

Europarlamentarul Dacian Cioloș anunță crearea unei platforme europene pentru certificatele de vaccinare, testele PCR și dovezile de anticorpi. Liderul grupului parlamentar Renew Europe susține că nu este vorba despre apariția unui pașaport de vaccinare sau de impunerea unor restricții.

Europarlamentarul Dacian Cioloș a anunțat că săptămâna viitoare Comisia Europeană va prezenta o propunere legislativă privitoare la apariția unei platforme europene.

Pe portal vor fi certificatele de vaccinare, testele PCR negativ sau dovezile de anticorpi ale cetățenilor europeni care circulă, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să aibă asupra lor documente doveditoare. Nu va fi un pașaport și nu vor fi restricții, a spus Cioloș.

„Săptămâna viitoare Comisia Europeană va veni cu o propunere legislativă pentru crearea acestei platforme europene la care se vor conecta statele membre și prin care se va emite acest certificat de vaccinare sau de test PCR negativ sau de dovadă de anticorpi. Ca să poată circula liber cetățenii, indiferent de motivul pentru care circulă. Nu va fi un pașaport, nu vor fi restricții, ci va fi un certificat care să faciliteze circulația fără să mai fie oprit la fiecare frontieră să se verifice un document”, a explicat Dacian Cioloș. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.899 secunde