Dacian Cioloş, deranjat că PSD va decide când vor avea loc alegerile parlamentare

2080
Dacian Cioloş, deranjat că PSD va decide când vor avea loc alegerile parlamentare - dacianciolos2-1601404633.jpg
Copreşedintele USR-PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că PSD, pe care îl consideră „cel mai corupt partid, primeşte încă un cadou”, acela de a putea decide când vor avea loc alegerile parlamentare.

Aprecierile vin în contextul în care Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, marţi, sesizările preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului asupra Legii privind organizarea alegerilor parlamentare.

„Cel mai corupt partid din istoria României, cel care a mutilat justiţia, a schilodit instituţiile democratice politizându-le complet şi care şi-a cocoţat beizadelele şi camarila în funcţii publice, mai primeşte un cadou: poate să decidă când vor avea loc alegerile parlamentare. Sunt convins că, dacă ar fi după pesedişti, alegerile ar avea loc noaptea, la lumina lanternelor, pe buletine deja ştampilate cu numele lor”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

Pe de altă parte, s-a arătat încrezător că formaţiunea sa va câştiga, indiferent când vor fi programate alegerile.

Marţi, Curtea Constituţională a respins sesizarea depusă de preşedintele Klaus Iohannis şi pe cea a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016.

CCR a decis că Legea privind alegerile parlamentare este constituţională.

Pe 17 august, şeful statului a sesizat CCR, solicitând să constate că acest act normativ este neconstituţional în ansamblul său.

„Prin dispoziţia criticată, se modifică cu doar câteva luni înaintea alegerilor competenţa stabilirii datei alegerilor, contrar normelor constituţionale, instituindu-se o prerogativă pentru Parlament de a stabili în mod discreţionar data alegerilor parlamentare. Mai mult, în actualul context, adoptarea unei legi prin care se stabileşte data alegerilor parlamentare devine cu atât mai problematică în situaţia în care ar interveni una dintre cauzele care determină prelungirea de drept a mandatului Parlamentului, cum este starea de urgenţă prevăzută de art. 93 din Constituţie”, arată preşedintele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8384 secunde