Dacian Cioloș candidează la europarlamentare. "A fost o decizie dificilă"

342
Dacian Cioloș candidează la europarlamentare.

Articole de la același autor

Fostul premier Dacian Cioloș susține că a fost dificilă decizia de a candida la alegerile europarlamentare din acest an, dar a realizat că "trebuie să începem să ieșim din ceața toxică pe care unii vor să o aștearnă peste țară".

"Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificilă. Agenda acestor indivizi care au capturat țara, care vor să decidă cum trăim, cum gândim, cum ne va arăta viitorul nu este și nu poate fi agenda noastră. Trebuie să începem să ieșim din ceața toxică pe care unii vor să o aștearnă peste țară. Fiecare dintre noi are datoria de a se trezi din coșmarul acesta și de a se implica fără teamă. Dezinteresul sau retragerea din fața acestor politicieni nocivi nu este o soluție. Pentru mine, alegerea de a candida la europarlamentare este un astfel de pas. După ce am înțeles că nu contează ce vor spune, că indiferent ce voi face oricum vor zice niște enormități și minciuni, am stat și am cugetat la ce ar fi mai bine", a scris Dacian Cioloș, ieri, pe Facebook.

El subliniază că "România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenți, care să lupte pentru binele tuturor românilor - atât al celor rămași acasă, cât și al celor din diaspora".

"A fi europarlamentar nu înseamnă a-ți părăsi țara. Din contră! Iar planul meu e să începem să reconstruim România. Am de gând să muncesc pentru țara mea și voi face asta și acasă, și în Parlamentul European. Avem nevoie de tot ce putem oferi, începând cu primul test electoral - alegerile europarlamentare. De aceea, am decis să îmi depun candidatura în procedura internă a PLUS. Aș vrea să fie foarte clar: proiectul meu este în România. Altfel, nu ar fi fost nevoie să inițiez un proiect politic aici și as fi fost demult la Bruxelles sau în altă parte. Am inițiat PLUS pentru a lucra în România și pentru România. Iar candidatura la Parlamentul European se înscrie perfect în această logică", a mai transmis Dacian Cioloș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6294 secunde