Dacian Cioloș: Adunarea Diasporei pe 10 august nu trebuie folosită politic

242
Dacian Cioloș: Adunarea Diasporei pe 10 august nu trebuie folosită politic - ciolos3-1533660079.jpg

Articole de la același autor

Fostul premier Dacian Cioloș consideră că adunarea Diasporei din 10 august este o întâlnire-simbol care nu trebuie folosită politic.


"Vineri, 10 august, este adunarea diasporei, la care cu siguranță se vor alătura și mulți români din țară. Este o întâlnire-simbol care, din punctul meu de vedere, nu trebuie folosită politic. Cu siguranță, în piață vor fi și membri ai Platformei RO100 și ai Mișcării România Împreună, dar vor fi acolo în calitatea lor de români din diaspora sau de susținători ai mesajelor lor. Pentru proiectul nostru, diaspora este un partener-cheie nu doar pentru reconstruirea economică a țării, ci și pentru reconstrucția ei morală", a scris Cioloș pe Facebook.


El a adăugat că, de la cei plecați din satele românești pentru a lucra în agricultura din alte țări europene până la oameni de afaceri de vârf, cercetători și medici, diaspora susține de ani buni economia românească.


"De multe ori, banii trimiși de cei plecați la muncă în străinătate au compensat politicile economice proaste ale guvernelor care s-au succedat la conducerea țării. Din păcate, în lipsa unor politici publice coerente, acest capital nu a fost îndreptat spre investiții și dezvoltare. Dar niciodată nu e prea târziu pentru asta. În lunile următoare vom veni cu propuneri prin care diaspora să devină un investitor strategic în economia românească, iar românii din diaspora, antreprenori încrezători în economia țării din care au plecat", a spus Cioloș.


El a afirmat că diaspora a acumulat un capital uriaș de valori și principii de care România are mare nevoie.


"Diaspora poate sprijini moralizarea societății, curățarea clasei politice de hoți, de buruieni, de metehnele înrădăcinate în compromisurile trecutului. Oamenii aceștia, integrați în comunitățile în care s-au stabilit, știu ce înseamnă să ai o administrație eficientă, servicii de sănătate și de educație de calitate, ce înseamnă sa-ți ții cuvântul dat, să fii plătit pe merit și să muncești din greu pentru banii pe care-i câștigi. Acești oameni înțeleg de ce, într-o societate normală, cinstea, onestitatea și profesionalismul sunt indispensabile în relațiile cu ceilalți și, cu atât mai mult, în viața publică", a mai afirmat Dacian Cioloș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0878 secunde