Dacian Cioloş a anunţat că USR nu merge la consultările de la Cotroceni

179
Dacian Cioloş a anunţat că USR nu merge la consultările de la Cotroceni - image202006112405389841daciancio-1637574386.jpg

Articole de la același autor

Liderul USR, Dacian Cioloș, a anunțat că formațiunea pe care o conduce nu va merge la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Cioloș spune că președintele „și-a abandonat rolul de mediator” și „s-a poziționat ca fiind nașul acestei monstruoase coaliții”. 
„Vreau să vă informez că în ședința Biroului Național al USR de astăzi de dimineață, USR a luat decizia că nu vom participa, astăzi, la consultările propuse de președintele Iohannis, de la Cotroceni. Din punctul nostru de vedere, e un simulacru de consultări cu un rezultat dinainte cunoscut, iar participarea noastră nu ar face decât să legitimeze această mascaradă.

Respectăm rolul instituției prezidențiale, însă, din păcate, de data asta, constatăm că președintele Iohannis și-a abandonat rolul de mediator. N-a mai jucat rolul de președinte al tuturor românilor și s-a poziționat ca fiind nașul acestei monstruoase coaliții PNL-PSD-UDMR. USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN care, din acest moment, va deține întreaga putere în statul român și știm ce s-a întâmplat atunci când PSD s-a mai aliniat și aliat cu PNL, care au fost efectele asupra funcționării statului și știm și ce s-a întâmplat atunci când PSD a fost la butoane în anii trecuți.

USR va conduce, din acest moment opoziția la acest bloc anti-reformator pentru că asta previzionăm că va fi acest guvern. E o coaliție din care face parte și PNL care nu mai are nimic de-a face cu liberalismul, din acest moment.

USR nu va vota un guvern capturat de PSD, un partid care a masacrat legile justiției și care a gazat cetățenii români pe 10 august, din păcate, liderii PNL abandonează orice speranță de reformă a justiției și legitimează un guvern care are toate premisele să revină la metode patentate de Nicolicea și Iordache", a spus Cioloş.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.647 secunde