Călin Popescu-Tăriceanu:

"Dacă Orban refuză să se prezinte în fața Parlamentului, vom sesiza CCR"

385
Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că, dacă premierul Ludovic Orban nu va veni în fața Parlamentului pentru a-l informa cu privire la acțiunile legate de criza creată de noul coronavirus, există un conflict interinstituțional și va trebui făcută o sesizare la CCR.

"Este un gest pe care nu-l înțeleg, din mai multe motive. În primul rând, am să vă spun că Parlamentul lucrează. Sigur că a funcționat mai greu, mai complicat, utilizând mijloace de comunicare cum ar fi sesiunile organizate pe platforme online.

Astăzi (n.r. - vineri), de exemplu, am făcut un exercițiu și am votat la Senat cu tabletele, deci Parlamentul a putut să funcționeze. Însă, după cum știți, deja de joi au fost prezenți parlamentari, fie senatori, fie membri ai Camerei Deputaților, și de săptămâna viitoare probabil că această prezență va fi și mai consistentă, pentru că, într-adevăr, constatăm cu toții că această formulă a comunicării de la distanță, chiar și cu mijloace de comunicare moderne, nu este adecvată pentru această instituție care este Parlamentul, instituție de dezbatere democratică unde, până la urmă, contactul vizual direct este necesar", a spus Tăriceanu, vineri, la Antena 3.

El a menționat că premierul, conform Constituției, este obligat, ori de câte ori este invitat la Parlament, să vină și să își prezinte punctul de vedere pe care Parlamentul i-l solicită. De asemenea, Tăriceanu a amintit că, în Hotărârea nr 4/2020 prin care s-a votat prelungirea stării de urgență, se prevede că premierul trebuie să prezinte la fiecare 7 zile, în fața Parlamentului, măsurile pentru combaterea epidemiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5689 secunde