Curtea Constituțională amână luarea unei decizii privind Legea câinilor fără stăpân

504
Curtea Constituțională amână luarea unei decizii privind Legea câinilor fără stăpân - caini-1323865457.jpg

Articole de la același autor

Curtea Constituțională a României a decis, astăzi, să amâne pentru luna ianuarie luarea unei decizii în ceea ce privește sesizarea de neconstituționalitate a Legii câinilor fără stăpân.

Astfel, Curtea Constituțională urmează să reia dezbaterile pe această sesizare în data de 11 ianuarie 2012.

70 de deputați PSD și 54 de deputați PNL au sesizat CCR cu privire la neconstituționalitatea legii câinilor fără stăpân, la inițiativa mai multor ONG-uri. De asemenea, Asociația Cuțu Cuțu a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a depus peste 32.000 de semnături la Curtea Constituțională, semnături strânse de la cetățeni care nu sunt de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân.

În sesizarea transmisă Curții Constituționale, deputații susțin că legea criticată încalcă principiul bicameralismului, având în vedere că forma adoptată de Camera Deputaților diferă de cea aprobată anterior de Senat. De asemenea, în sesizare se arată că actul normativ încalcă și normele de tehnică legislativă.

Pe de altă parte, se arată în sesizare, "eutanasia este o măsură extremă, care contravine prevederilor drepturilor animalelor recunoscute de instrumente internaționale, reglementări comunitare cu caracter obligatoriu", iar legea de gestionare prevede soluția eutanasiei, care se poate aplica curent, în masă, animalelor  fără stăpân, deși ar fi trebuit să fie aplicată numai în anumite condiții limitative și stricte, cu caracter excepțional.

Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân, care permite inclusiv soluția eutanasierii animalelor dacă autoritățile locale o consideră oportun, a trecut pe 22 noiembrie de Camera Deputaților. În favoarea legii s-au înregistrat 168 voturi, în timp ce 111 deputați au fost contra, iar 14 s-au abținut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : O elevă a fost sfâșiată de câini
Pagina a fost generata in 0.7023 secunde