Cumpăna, tradiția pământului și bucuria roadelor

589
Primăria Cumpăna, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Asociația "Cele mai frumoase sate din România", Asociația Pentru Promovarea Turismului Litoral - Delta Dunării, Federația Asociațiilor de promovare turistică din România, va organiza în zilele de 6 și 7 octombrie manifestațiile dedicate celei de-a X-a ediții a Festivalului "Rodul Pământului"

și Zilei Recoltei.

"Evenimentul este deosebit. Anul acesta, se promovează agroturismul prin atragerea unor gospodine din toată România care vor prezenta gastronomia din toate regiunile. Avem gastronomia românească, grecească, musulma-nă, cea a rușilor-lipoveni, gos-podine din țară cu produsele lactate și carne, murături, dulcețuri și compoturi. Vom avea și meșteri populari din țară cu exponate precum Ceramica de Horezu, ceramica de Harghita, cioplitul în lemn de la Vorona și multe alte noutăți. I-am invitat și pe reprezentanții localităților înfrățite cu noi, din Republica Moldova, Italia, Turcia și din Grecia. De asemenea, prezența reprezentanților din județele Suceava, Tulcea, Brașov, Olt, Prahova,Dâmbovița, Botoșani, Harghita, Covasna, Brăila, Vâlcea, Sibiu înseamnă aducerea la un loc a tuturor zonelor etnofolclorice ale României. Pentru tineri vom avea un recital Andreea Bălan, dis-cotecă în aer liber și alte concerte de muzică ușoară. Tot în prima zi, producătorii de legume și fructe din țară vor fi prezenți cu produse la prețuri avantajoase pentru cumpărătorii din comună și din localitățile limitrofe. Avem crescători de animale, vom avea expoziții de animale de casă, de păsări exotice. În cea de-a doua zi va fi preparată cea mai mare plăcintă dobrogeană, care va fi lungă de 30 de metri, după-amiază Caravana lui Axinte și alte evenimente speciale ", a declarat primarul Mariana Gâju.

Spectacol și tradiții într-o parte, șantier de lucrări în alta

În paralel cu organizarea acestui eveniment, liderul administrației locale monitorizează modul în care sunt executate lucrările de modernizare a localității.

"Suntem implicați în mai multe proiecte printre care cel prin care va fi extinsă rețeaua de canalizare, cel pentru amplasarea unui sens giratoriu pe DN39E, în apropierea bisericii Sfânta Paraschiva, se lucrează intens la construirea unui adăpost pentru de îngrijirea copiilor tip after-school pe măsura 3.2.2. Tot pe măsura aceasta a fost reabilitat și Căminul Cultural, care a și fost dotat cu toată aparatura necesară, costume populare și pentru școala de balet și tot ce înseamnă finisaje. De asemenea, avem în construcție un centru socio-medical cu finanțare europeană ce va oferi nu doar asistență medicală, ci și sprijin și consultanță persoanelor aflate în situații delicate. În plus, tot în această perioadă se lucrează la amenajarea unui sistem de protecție împotriva erodării pe dereaua din localitate și construirea mai multor poduri și podețe pietonale care să traverseze această derea. Cât de curând vom începe alt proiect pe măsura 577 prin care vor fi reabilitate alte 10 străzi ", a precizat primarul.

Menționăm că centrul socio-medical va fi finalizat, cel târziu, până în primăvara lui 2013, va avea aceeași structură ca și clădirea primăriei, și va adăposti șase cabinete medicale, săli de prezentare și de socializare pentru tineri, dar și pentru per-soanele vârstnice. Centrul after-school va fi dotat cu patru săli de clasă, spațiu de dormit, bucătărie și toate dotările necesare.

Acestea reprezintă doar o parte din investițiile administrației locale Cumpăna, primarul Mariana Gâju, fiind, potrivit propriilor declarații în permanentă căutare de noi surse de finanțare pentru a putea demarat inițiative de importanță pentru comună și pentru locuitorii acesteia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3906 secunde