Cum vrea deputatul de Constanța Remus Cernea să îi ajute pe migranții sirieni

218
3
Cum vrea deputatul de Constanța Remus Cernea să îi ajute pe migranții sirieni - remuscernea13-1373377031.jpg

Articole de la același autor

Deputatul constănțean Remus Cernea solicită ajutor pentru a veni în sprijinul sirienilor care au ajuns, duminică, 7 iulie 2013, în jurul orei 2.48 în apele teritoriale române.

Reamintim că, la momentul respectiv, polițiștii de frontieră constănțeni au interceptat un velier de 20 de metri lungime fără pavilion în care se aflau 35 de persoane, mai exact, 20 de bărbați, opt femei, șapte copii, toți sirieni, și două călăuze de cetățenie turcă.

"În baza Legii nr. 122 din 2006, dar și a Convenției ONU privind statutul refugiaților din 1958 și a Protocolului din 1967 adresez rugămintea autorităților române compe-tente, Ministerului Afacerilor Interne - Oficiul Național pentru Refugiați de a oferi migranților sirieni capturați duminică în largul Capului Aurora o formă de protecție, statutul de refugiat sau protecția subsidiară", a declarat Remus Cernea.

El a adăugat că, în condițiile conflictului armat care are loc în Siria de peste doi ani și a violențelor generalizate la care sunt acolo supuși civilii, România, ca țară democratică și membră a Uniunii Euro-pene, trebuie își asume un rol de protecție față de astfel de persoane nevoite să își părăsească țara pentru a căuta pacea.

"Ele sunt victime ale unui regim dictatorial care a întors armele împotriva propriului popor făcând deja aproape 100.000 de victime. Totodată, aproape un milion și jumătate de oameni a ales să treacă granițele țării pentru a scăpa din infernul de acasă. Atât aliații din cadrul NATO, în frunte cu Statele Unite, cât și țările membre ale Uniunii Europene, au condamnat ferm regimul dictatorului sirian Al Assad care a reprimat sângeros demonstrațiile pașnice ale cetățenilor. Războiul pornit de regimul de la Damasc împotriva civililor a escaladat spre un conflict cu numeroase victime inocente și a generat o catastrofă în regiune", a explicat Cernea.

Dată fiind această situație umanitară dramatică, în opinia parlamentarului Remus Cernea, autoritățile române trebuie să acorde un ajutor imediat cetățenilor sirieni care ajung pe teritoriul țării noastre.

"Să nu uităm că în perioada în care regimul dictatorial comunist din România reprima cetățenii și libertățile acestora, numeroși români au cerut și primit azil în țările din vest. De asemenea, adresez rugămintea autorităților române să contribuie cu ajutoare pentru taberele de refugiați sirieni din țările limitrofe și să expulzeze ambasadorul Siriei de la București, întrucât acest ambasador nu mai reprezintă poporul sirian, ci doar pe dictatorul Al Assad. Majoritatea țărilor membre UE au procedat, deja, în acest mod", a mai spus Cernea.

Comentează știrea

aadmirator
10 iulie 2013
joaca tare tipu'...

o sa-l vedem la Cotrocelu' curind... In cazul asta, cred ca are dreptate.

Barbu
10 iulie 2013
Si-a revenit Cernea ?

In sfarsit un subiect serios abordat de Cernea ! Are dreptate,reprezentantul dictatorului sa fie expulzat iar refugiatii ajutati omeneste.! Sa nu uitam cat de mult au fost si sunt ajutati romanii tot de un cetatean originar din Siria,domnul Raed Arafat .... Bravo Cerneo, te-ai trezit din mahmureala si ai inceput si tu sa judeci lucrurile importante!

reclama de 2 bani
10 iulie 2013
emigranti

sa ii trimita ramburs la turci...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3337 secunde