Cum s-au distrat musulmanii în prima zi de Ramazan Bayram și ce invitați speciali au avut

358
1

Articole de la același autor

Membrii Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) au sărbătorit, joi seara, prima zi de Ramazan Bayram. Evenimentul a avut loc la Restaurantul "Dorna" din stațiunea Mamaia. Alături de președintele UDTTMR, Gelil Eserghep și deputatul UDTTMR, Varol Amet, au fost prezente peste 600 de persoane, lideri și membri ai comunității, dar și invitați, reprezentanți ai autorităților locale, diplomați și oameni de afaceri. Invitat de onoare a fost ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, venit special la Constanța pentru a participa la acest eveniment. Drept dovadă că s-a simțit foarte bine alături de gazde, la un moment dat, atras de ritmurile orientale și la invitația președintelui UDTTMR, Gelil Eserghep, s-a urcat pe ringul de dans alături de ansamblurile de profesioniști și zeci de invitați.

De asemenea, la eveniment a fost prezent și primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, prefectul Eugen Bola, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, primarul comunei Mihail Kogălni-ceanu, Ancuța Belu, dar și numeroși profesori, doctori și specialiști tătari din diverse domenii de activitate.

"După o lună întreagă de post și rugăciune, comunitatea musulmană încheie această perioadă cu trei zile de sărbătoare. Ramazan Bayramul este prilej pentru noi toți, musulmanii din România, dar și din întreaga lume, să ne așezăm la aceeași masă cu membrii familiei și cu prietenii și să ne bucurăm deopotrivă de bucatele alese și de tradițiile specifice acestor zile de sărbătoare. Cu acest prilej, transmit, în calitate de președinte al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, atât comunității tătare, dar și întregii comunități musulmane, un mesaj de pace și un îndemn la toleranță, să ne bucurăm împreună, așa cum o facem de sute de ani, de bogăția spirituală a zonei în care trăim, să fim aceeași mare familie multiculturală care a făcut celebră Dobrogea, să ne păstrăm, totodată, identitatea, dar și respectul pentru cel de alături, indiferent de religie sau etnie! Ramazan Bayramýnýz Kayýrlý Bolsýn! Ramazan Bayraminiz Mubarek Olsun!", a transmis președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

Cei prezenți au avut parte de o petrecere pe cinste cu mâncare și muzică bună, dar și o tombolă. Petrecerea s-a încheiat în zori, cu promisiunea că vor repeta experiența. 

Comentează știrea

qqqq
10 august 2013
Unde este sotia?

Dl Eserghep unde este sotia dumneavoastra ,s-au ai lasat-o acasa ca acum cateva sute de ani.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6037 secunde