Cum au marcat doliul național angajații Primăriei Cernavodă

71

Articole de la același autor

Ziua de 26 iunie 2013, declarată zi de doliu național, a început la Cernavodă cu câteva momente de reculegere pentru cei 18 români care și-au pierdut viețile în gravul accident din Muntenegru. Odată cu celebrarea Zilei Drapelului Național, Administrația Publică Locală și Casa de Cultură au organizat un ceremonial în memoria victimelor din tragicul eveniment rutier. 




Încă de la orele dimineții, la sediul Primăriei Cernavodă s-au ridicat steagurile cu banderola neagră, semn că întreg orașul se află în zi de doliu. Angajații primăriei au întrerupt activitatea și au pornit, în frunte cu edilul Gheorghe Hânsă, în parcul central al orașului, pentru a aduce un ultim omagiu românilor pierduți, dar și un gând bun celor aflați în suferință. În cadrul ceremonialului, drapelul a fost ridicat pe catarg în acordurile imnului național al României, intonat de fanfara Casei de Cultură, iar apoi a fost arborat în bernă și ținut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului de la Muntenegru. Zeci de locuitori din Cernavodă s-au strâns în centrul orașului pentru a asista la ceremonial, și pentru a aduce un omagiu celor aflați în autocarul morții. 


În fața cetățenilor prezenți, primarul a dorit să transmită, prin intermediul discursului său, gândurile bune față de cei 29 de români aflați acum în suferință. Edilul nu a ezitat să își exprime profunda admirație față cetățenii din Muntenegru care s-au mobilizat în mod excepțional pentru a-i sprijini pe cetățenii români. 


Primarul Gheorghe Hânsă a susținut că gestul de solidaritate trebuie să fie un exemplu pentru cei din Cernavodă, despre care consideră că nu sunt pregătiți să acționeze în același mod pentru compatrioții lor, în cazul unei tragedii. El a susținut că acest eveniment trebuie să fie o lecție pentru cernavodeni, care trebuie să acționeze asemenea celor din Muntenegru, în cazul unei tragedii nucleare, sau de orice gen. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8758 secunde