Cum a fost celebrată Ziua României la Constanța

1315
4
Prefectura Constanța, la inițiativa prefectului Claudiu Palaz, a organizat ieri o serie de manifestări dedicate zilei de 1 Decembrie.

Încă de la ora 9.30, prefectul Claudiu-Iorga Palaz împreună cu fostul înotător, Răzvan Florea au dat startul Crosului 1 Decembrie, ajuns la ediția a XII-a. Acțiunea a fost realizată în colaborare cu reprezentanții Liceului Internațional de Informatică Constanța și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret.

De la ora 10.00, a avut loc un cere-monial militar și religios de depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central Constanța. Ceremonia a fost precedată de tradiționala slujbă de comemorare oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Pe lângă cadrele militare prezente, la eveniment au participat liderii partidelor politice din Constanța alături de membrii de partid și de reprezentanții instituțiilor importante din oraș. De asemenea, au depus coroane comandanții structurilor teritoriale ale Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului Administrației și Internelor, conducători ai serviciilor publice deconcentrate, companiilor naționale și regiilor autonome, veterani de război și revoluționari.

Ulterior, de la ora 12.00, la Prefectura Constanța, în sala Remus Opreanu, s-a desfășurat manifestarea dedicată Zilei Naționale a României, la care au participat peste 150 de persoane. Dintre acestea amintim prezența se-natorului Mircea Banis, a deputatului PDL, Zanfir Iorguș, a consilierului local, Paul Foleanu, precum și a reprezentanților minorităților din Constanța. În deschiderea eveni-mentului a fost intonat imnul de stat al României, după care prefectul Claudiu-Iorga Palaz a citit în fața celor prezenți un discurs reprezentând mesajul premierului Emil Boc pentru ziua de 1 Decembrie. Profesorul Gheorghe Dumitrașcu a susținut un discurs emoționat în care a vorbit despre importanța zilei celebrate, iar un grup de 11 elevi ai Școlii Spectrum din Constanța au intonat cântece dedicate Zilei Naționale a României.

Tot în cadrul evenimentului, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a înmânat premiul Remus Opreanu rectorului Universității "Ovidius" prof. univ. dr. Victor Ciupină și reprezentantului Ordinului Arhitecților din Dobrogea.

Momentul a fost urmat de lansarea unui album de fotografii dedicat Cazinoului din Constanța, avându-l ca autor pe arh. Radu Cornescu, vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România - filiala Constanța.

Comentează știrea

SLABU
2 decembrie 2011
O RUSINE NATIONALA

Constanta rusinea tarii. Nici o floare la monumentul eroilor de pe Traian , steaguri puse cu zgarcenie iar armata inexistenta. SA VA FIE RUSINE.Oras dupa chipul si asemanarea lui Mazare si Constantinescu.Politicienilor care nu respecta ziua nationala ar trebui sa li se retraga cetatenia.

FiftyVamaBoK
2 decembrie 2011
Antiprosti

Slabule!!,esti un DobiBoK=adept bishnitzar de TroCoceni.Cati bani a dat BoK in alte orase pentru fasole si carnati si cati Constantei??!!

adi
2 decembrie 2011
pt nr 2

nu te mai baga singur in seama si posteaza la jegtelegraf, acolo poti linge fundurile lui mazare si constantinescu...Are dreptate nr.1 ,Constanta a fost un oras mort de Ziua Romanilor!!!

roman
2 decembrie 2011
Prada impostorilor

Prezenta politicienilor indiferent de partid intineaza orice sarbatoare nationala care in fapt aduce aminte de toti oamenii politici adevarati si eroii acestui neam.Sa vezi primind onorul tot ce are mai rau aceasta tara,cei care 22 ani au furat,au distrus si au adus Romania pe ultimul loc in Europa ,au sters pe jos ptr o viata de huzur cu toata munca inaintasilor nostri ducindu-ne iremediabil in continuare spre pierzanie,ar merita nu onorati ci omoriti cu pietre ca in Grecia antica.Nici militarii nu merita prea mult pentru slugarnicia rasplatita din plin cu 30% la pensii,Rusine sa va fie!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3712 secunde