Cum a celebrat UDTTMR sărbătoarea Berat Kandili

703
1
Cum a celebrat UDTTMR sărbătoarea Berat Kandili - uniuneademocrataatatarilorturcom-1341815205.jpg

În seara zilei de miercuri, 4 iulie, musulmanii din întreaga lume au sărbătorit Berat Kandili. Conform Calendarului Musulman, Berat Kandili este sărbătorită pe data de 15 Șaban și este a patra dintre cele cinci nopți sfinte. Este noaptea în care sufletele credincioșilor musulmani se purifică de păcate și se apropie de Allah. Această noapte este și vestitorul apropierii Lunii Sfinte Ramazan.
La Constanța, slujba specifică acestei sărbători a avut loc, și anul acesta, la Geamia din Piața Chiliei. Cu acest prilej, conform tradiției, reprezentanți ai UDTTMR, filiala locală, le-au oferit credincioșilor prezenți la slujbă pachete cu dulciuri.

La sediul central al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, filiala Constanța a UDTTMR a organizat joi, 5 iulie, în colaborare cu Muftiatul Cultului Musulman din România, seminarul cu tema "Importanța Lunii Ramazan". Lucrările seminarului au fost deschise de președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, care a adresat celor prezenți un mesaj cu prilejul apropierii Lunii Sfinte Ramazan.
"În calitate de președinte al UDTTMR, recent desemnat de comunitate, particip în premieră la o astfel de acțiune, motiv pentru care vă transmit mesajul meu de susținere pe viitor în activitatea dumneavoastră, la sediul central și la toate celelalte filiale ale organizației noastre. Doresc tuturor celor care intră în Luna Ramazan multă răbdare pentru a posti în această lună de vară. Cu voia lui Allah, voi ține și eu, și anul acesta, ca de fiecare dată, postul", le-a transmis președintele UDTTMR celor prezenți.
Duminică, 8 iulie, începând cu ora 13.00, pe Stadionul Tineretului din localitatea Mihail Kogălniceanu, va avea loc tradiționala competiție de lupte tătărești-kureș. Evenimentul este organizat de filiala locală a UDTTMR în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Mihail Kogălniceanu.

Comentează știrea

ali baba
7 iulie 2012
si vor mai fura inca 40 milioane euro din buget si tatarii si turcii

ce face dna? ii apara de 20 de ani cind fura miliaone de eruo din buget-bani publici

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4663 secunde