Cui a vrut Mazăre să vândă Cazinoul?

3643
14
Cui a vrut Mazăre să vândă Cazinoul? - cazino-1326052098.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea a vorbit pe blogul său personal despre situația cazinoului din Constanța, aducându-i critici aspre primarului Radu Mazăre și arătându-l pe acesta cu degetul ca principal vinovat pentru starea proastă a clădirii. Intitulat "S-a făcut pasul decisiv pentru reabilitarea Cazinoului", textul amintește motivele pentru care, în opinia mi-nistrului Turismului, clădirea de pa-trimoniu a ajuns să se degradeze.

"În ședința de Guvern de miercuri, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. S-a făcut astfel pasul decisiv către repunerea în circuitul turistic al simbolului cel mai cunoscut al litoralului românesc. De altfel, Ministerul Culturii a clasat această clădire drept «monument istoric de valoare universală» încă din 2004. De atunci, din păcate, nimeni nu a făcut ceva pentru a o salva, fiind lăsată să se degradeze de la lună la lună. Costurile pentru restaurarea Cazinoului sunt estimate înainte de licitație la aproape 40 de milioane de lei, iar lucrarea urmează să fie realizată în doi ani. (…) Mi-aș dori foarte mult ca această clădire simbol a Constanței să fie redată în folosință încă din vara lui 2013, deci, înainte de termenul de finalizare. Costurile de reabilitare sunt mari pentru că monumentul se află într-o stare deplorabilă, fiind un pericol pentru oamenii care trec pe acolo, și pentru că intervenția asupra unei clădiri de patrimoniu se face numai de către specialiști autorizați în astfel de lucrări după planuri avizate de Ministerul Culturii. Pentru situația Cazinoului, vina aparține exclusiv Primăriei Constanța, care a închiriat clădirea unor prieteni de-ai lui Radu Mazăre, afaceriști de carton care nu și-au respectat partea lor de înțelegere privind administrarea clădirii", spune Elena Udrea.

"Pentru Mazăre este mai important să stea în Brazilia"

Ministrul continuă prin a explica faptul că restaurarea Cazinoului este o nouă dovadă că MDRT face de cele mai multe ori și munca administrației locale, "acolo unde decidenții politici de la nivelul primăriei sunt indolenți sau rău-intenționați". Udrea și-a exprimat speranța ca, în momentul în care clădirea va fi preluată iarăși de către autoritățile locale, Constanța să aibă un alt primar decât Radu Mazăre.

"Pentru edilul Constanței este mai important să își petreacă timpul în Brazilia decât să încerce să fie un bun primar, măcar atunci când vine vorba de averea orașului pe care îl conduce, ba chiar averea acestei țări. Mai mult, în loc să vrea să îl vândă la preț de nimic, în contul unei datorii la o firmă obscură a unor amici personali, mai bine ar fi accesat fonduri europene pe care le avea la dispoziție pentru a-l restaura. (…) Lucrările de la Cazino nu sunt opționale - în cazul în care nu se intervine, acea clădire ar putea să dispară pentru totdeauna nu numai din circuitul turistic românesc, ci și de pe lista monumentelor istorice de valoare universală pe care le deține România. Și ar fi foarte mare păcat, având în vedere gloria din perioada interbelică, atunci când marii bogați ai Europei se îngrămădeau să vină la Constanța, iar Cazinoul era principalul punct de atracție. Aș vrea să punctez faptul că, după restaurare, Cazinoul nu va rămâne în patrimoniul statului. Clădirea va fi redată în administrare primăriei, cu condiția să aibă destinație publică. Sper că, la acel moment, Constanța va avea primar un bun gospodar, căruia să îi pese mai mult de oraș decât de plajele din Brazilia", a precizat Udrea. 

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Black
9 ianuarie 2012
Aiiureli

Alexandra, ori ai carențe în cunoașterea și/sau folosirea limbii române ori ai înclinații spre articole de tabloid, de genul "iată cui a vrut Mazăre să vândă Cazinoul, dă click aici". Ai luat cu copy/paste o postare de pe un weblog (...) și ai mai însăilat câteva fraze proprii, bun. Dar până la urmă, de unde reiese cui a vrut Mazăre să vândă clădirea?! Unor cunoscuți ... Știți voi sigur că ăia sunt amici personali? De unde, de pe "surse"? Din bârfa târgului? Sau fiindcă așa zice Udrea? Păcat, aveam pretenții de jurnalism profesionist de la ZCL. Vax!

vali
9 ianuarie 2012
ziarist de doi lei

articol fara nici o noima.Invata sa scrii,jurnalist de dizina.

1946 si 2012=diktatura
9 ianuarie 2012
Altele sunt problemele

Alde Wudrea-centurista, Palazu Mic-claudiu, Jiji l`amorozo-chiru, Stravopsita:in mitea lor creata incearca sa faca din Cazionou obiectiv electoral.Nu tine,mai DobiBoci=adepti bishnitzar de TroCoceni.Problemele sunt altele: 60=170, sali de sport, parculete, terenuri de fotbal, tele...degeaba!,3 Km. de taiat panglica,sanatate, educatie,etc.

admirator
9 ianuarie 2012
acrii strugurii?

Domnilor comentatori? Mai sunt citeva tone asemanatoare, pentru voi. Stati sa vina alegerile!

un constănțean
9 ianuarie 2012
MÂRLANUL SS MAZĂRE

De vină pentru tot și toate sunt BOȘOROGII pomanagii care l-au tot votat pe acest mârlan descreierat.

marulis
9 ianuarie 2012
primarul

cat timp pachetarii se pot tara la urnele de vot, tot mazarica va iesi la primarie. traiasca pachetele!

Dragos
9 ianuarie 2012
Prosti sa fiti... noroc ca sunteti !

Nu imi vine sa cred ca dupa atatia ani tot cu mintea in pachete sunteti! Tot ce a facut Mazarica a facut pentru ca ASA TREBUIA SA FACA, asta ii este meseria! Terminatii cu exemplele, nu mai fiti atat de superficiali, doar pentru ca toti au furat pana acum si nu au facut nimic nu inseamna ca acum trebuie sa va alaturati hodorogilor si sa ii aprobati "Eh mama...toti fura dar macar asta a facut si ceva..." Nu trebuie sa va fure nimeni banii proprii din buzunare ! Sau credeti ca Mazare a facut tot ce a facut din banii lui ?! :)) De ce sunteti atat de indobitociti nu stiu, tot timpul "ah lasal- ca face..." dar ce face ? cum face ? nu va intereseaza, cat de "bine" face, si LA CE PRET FACE! Cate "binefaceri" a realizat in CT nu v-ati interesat cui si in ce fel sa vedeti de fapt ca se puteau realiza si la preturi mult mai mici....

ala
9 ianuarie 2012
subscriu

asa-zisul edil al Constantei are planuri "mari", pentru administrarea orasului: se bronzeaza pe tarmuri exotice, pozeaza ca un libidinos ce este cu panarame dezbracate intr-un pictorial de foarte prost gust , in paranteza fie spus este si foarte urat ca barbat, complet lipsit de fotogenie, asa ca "pictorialele" cu el suntde-a dreptul ridicole, iar ca un "bun" ... gospodar vrea sa sporeasca veniturile municipalitatii infiintand bordeluri

Miruna
9 ianuarie 2012
Nu imi vine sa cred ca dupa atatia ani ..sunt inca imbecili sau fraieri naivi care il cred pe mazare

sau poate sunt postaci platiti de psd CONSTANTA sau usl locala ca ala cu ''dobibok si rex si 1946 si 2012=diktatura'';Deci ,da ,deci nu sunt fan pdl ,dimpotriva(ca stiu ca imediat sar postacii psd ului local sa acuze ca daca nu esti cu mazare sigur esti cu pdl:))dar ce face mazare cu acest oras si acest jduet(prin neicusor) intrece orice limita a bunului simt

citizen of cta
9 ianuarie 2012
alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?

e o haita de 7-8 caini maidanezi EXTREM DE AGRESIVI pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator si unii chiar mai mari ca lupii , nu pricep de ce nu au fost eutanasiati sau macar castrati pana acum? TREBUIE LUATI DE ACOLO,INDIFERENT CA II EUTANASIATI SAU CASTRAIT, DAR TREBUIE LUATI deoarece sunt exterm de agresivi si ataca in haita(noroc ca era cineva pe strada mai incolo si aveam un batz in mana ca altfel javrele astea maidaneze ataca ,mai ales oamenii singuri) ..aloo,,voi asteptati doar sa se faca sesizari si reclamatii ,nu vedeti ca orasul e plin de haite de caini? De la gar cfr pana dupa orice bloc de pe strada FErDINAND , si de la haitele din tomiS nord pana la haitele de la sudul orasului! Dv asteptati sa mai fie muscati sau mutilati oameni?....luati cainii aia , va rugam, ne dispera pe toti care trecem pe CARAIMAN inspre AUREL VLAICU sau inspre zona abator..si mai ies de acolo si vin in parcul de langa blocuri uneori ,sperie copiii ,batranii,oamenii bolnavi de inima!...aloo,se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .Stiu ca primaurl MAZARE doreste rezolvarea problemei maidanezilor si il sustin dar faceti-va si voi ecarisajul datoria,luati cainii maidanezi de pe strazi,de pe langa blocuri, curti parasite, hardughii si in general de pe spatiul public.Este incredibil la ce s-a ajuns!Colcaie orasul de caini!se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Decembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Concedieri la Primăria Constanța
Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Social : MAFIA "Șoselei de Coastă"
Pagina a fost generata in 0.7532 secunde