Gheorghe Hânsă:

"Cu puțin noroc, 350 de gospodării vor fi racordate la căldură, încă din această iarnă"

188

Articole de la același autor

După eforturi prelungite ale administrației locale din Cernavodă, Ministerul Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice a aprobat proiectul ce vizează finanțarea cu 2,5 milioane lei pentru racordarea a aproximativ 350 de gospodării la rețeaua cu agent termic de la Centrala Nucleară Cernavodă.

Drept urmare, vacanța de iarnă a fost scurtă pentru echipele de lucrători angajate pentru extinderea rețelei de termoficare din Cernavodă. "Muncitorii au îndurat gerurile năprasnice din această perioadă, lucrând în per-manență pentru a se putea încadra în termenul de implementare al proiectului, prevăzut de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, finanțatorul a 2,5 milioane lei, ceea ce reprezintă 70% din valoarea proiectului. Bugetul local contribuie cu 1,2 milioane lei vechi la realizarea acestui amplu program, care va face posibilă racordarea a aproximativ 350 de gospodării la rețeaua de termie cu agent primar de la Centrala Nucleară Cernavodă. Cu sprijinul fondurilor obținute de la bugetul de stat au fost construite două puncte termice noi, respectiv, PT7 și PT46, în zonele Dealul Sofia și Cimitir, care vor fi dotate cu aparatură de ultimă generație, fabricată în Dane-marca", a declarat primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă.

Mai exact, proiectul final prevede extinderea sistemului de termoficare cu o tehnologie nouă și cu materiale de foarte bună calitate. Drept urmare, sunt instalate conducte preizolate, care nu pierd energia pe șanțuri, dotate cu senzori electrici pentru identificarea unei eventuale defecțiuni.

Proiectul face parte dintr-un program multianual de dezvoltare a orașului Cernavodă. Strategiile de evoluție urbană au fost stabilite, de către edilul Gheorghe Hânsă, pentru perioada 2006-2015.

Edilul a mai adăugat că, în prezent, se lucrează la montarea echipamen-telor la PT7, iar în scurt timp, vor putea face primele probe pentru furnizarea căldurii în cartierul Domnitori. De asemenea, în cea mai scurtă perioadă se va furniza agentul termic și la gospodăriile de pe strada Canalului, unde lucrările sunt finalizate în procent de 98 la sută. "Condițiile nefavorabile de vreme au îngreunat procesul de execuție al lucrărilor, dar specialiștii susțin că proiectul se află în termen, iar cu puțin noroc, cele 350 de gospodării vor fi racordate la căldură, încă din această iarnă. Amplul program de extindere al rețelei de termie va continua și în anul 2015, urmând a fi solicitate noi fonduri de la bugetul de stat pentru construirea a alte două puncte termice în zona Sere și Grădinița nr. 7, pentru racordarea la căldură a întregului Cartier Releu Nord", a mai precizat primarul Gheorghe Hânsă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Vineri, 19 Decembrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Vineri, 05 Decembrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.4011 secunde