Cristina Dumitrache, deputat PSD: „Avem nevoie de un sistem de sănătate sustenabil”

1975
Cristina Dumitrache, deputat PSD: „Avem nevoie de un sistem de sănătate sustenabil” - fondcristinadumitrachepsd2-1606933897.jpg
Tânăra Cristina Dumitrache candidează pentru un nou mandat de deputat, pe listele PSD Constanța. Ea este membru al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților şi susţine că principiul care a însoțit-o în timpul celor patru ani de mandat a fost „Niciun cetățean fără acces rapid, sigur și performant la servicii medicale”.

„În acest sens, toate proiectele pe care le-am inițiat în Parlament au căutat să reglementeze legislativ accesul la tratamente cu impact major în viața pacienților și o normalizare a procesului de acces la servicii medicale la standarde ridicate. Cred cu tărie că sistemul de sănătate din România poate fi reformat de la bază, pornind de la un dialog transparent și constructiv între pacienți, comunitatea medicală, industria farmaceutică și, nu în ultimul rând, autoritățile de resort locale și centrale”, a declarat Cristina Dumitrache.

Ea a explicat că Programul de Guvernare propus de PSD pe sănătate cuprinde o serie de măsuri ce au ca obiectiv accesul neîngrădit la sănătate al tuturor cetățenilor, indiferent de zonele în care locuiesc, de posibilitățile financiare sau de problemele medicale cu care se confruntă. „Ne propunem dezvoltarea unui sistem de sănătate sustenabil, care să deservească toți românii în mod echitabil, prin drepturi și șanse egale cu toți cetățenii europeni din a căror familie facem și noi parte.

În acest scop, avem în vedere asigurarea accesului la asistență medicală primară prin dezvoltarea unei rețele naționale în număr de 800 de centre medicale comunitare, care vor garanta personal medical necesar în mediul rural și în zone defavorizate și care de asemenea vor susține accesul la medicamente, servicii medicale de specialitate, investigații paraclinice și alte servicii conexe. Compensarea medicamentelor și tratamentele gratuite pentru pacienții incluși în programele naționale reprezintă totodată un obiectiv strategic pentru facilitarea accesului tuturor categoriilor sociale la servicii medicale.

Reevaluarea politicii Medicamentului și încurajarea producției autohtone de produse farmaceutice, abordările terapeutice noi și dispozitivele medicale moderne figurează de asemenea în proiectul de restructurare si reformă a sistemului de sănătate din România. Toate acestea și multe altele se vor regăsi în activitatea mea în Parlament. În contextul sanitar actual este nevoie de o schimbare radicală de paradigmă, este esențial să punem pe picioare un sistem de sănătate eficient, predictibil, bine finanțat care să răspundă nevoilor tuturor!”, a mai spus Cristina Dumitrache, candidat PSD pentru funcția de deputat în Parlamentul României.

(Comandat de Partidul Social Democrat Filiala Constanţa, executat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 11200020)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1926 secunde