Primarul Traian Cristea:

"Costineștiul poate concura cu orice oraș sau stațiune turistică"

375
2

Articole de la același autor

De departe, Costinești este comuna cu cel mai accelerat ritm de dezvol-tare din județul Constanța. Este drept că și statutul de stațiune turistică a contribuit semnificativ la această evoluție, însă decisive au fost interesul și implicarea administrației locale. În fapt, transformarea Costineștiului, de la obți-nerea statutului de comună până la stațiunea turistică de astăzi se leagă de un singur nume, primarul Traian Cristea.

"În anul 2000, în Costinești nu exista decât un singur drum, de 3 km, asfaltat. Erau doar vreo 20 de case nou construite, nu exista canalizare, alimentare cu apă, iar spațiile de cazare erau reduse. Lucrurile s-au schimbat însă radical în acești ani", ne-a declarat primarul Costineștiului, Traian Cristea. Astfel, în ultimii zece ani au fost asfaltate toate drumurile din comună, s-a tras apă, canalizare în toate cartiere, inclusiv în cele nou construite, timp în care localitatea s-a extins considerabil, având astăzi peste 33.000 de locuri de cazare. "În ultimii patru ani am asfaltat zeci de kilometri de drumuri, am extins rețeaua de alimentare cu energie electrică pe cel puțin 14 km. În urma acestei campanii, în zonele locuibile nu vor mai exista drumuri neasfaltate", a precizat primarul Traian Cristea.

Utilitățile, cu un pas înaintea construcțiilor

Nici în ceea ce privește utilitățile lucrurile nu stau altfel, Costineștiul fiind singura comună din județ racordată la apă, canalizare și electricitate în totalitate. Mai mult chiar, lucrările de infrastructură și utilități au fost executate în avans, chiar și în zone unde deocamdată nu există construcții, dar există proiecte.

"Toate terenurile astea sunt intravilane, oamenii au proiecte de construcții pe ele. Este normal ca noi, autoritate locală, în momentul în care omul se hotărăște să-și facă o casă sau o pensiune, să îi putem oferi deja toate utilitățile. Trebuie să fim cu un pas înaintea dezvoltatorilor imobiliari, a celor care vor să construiască în Costinești deoarece, acum, pe criza aceasta, ni-meni nu mai vine să bage bani în construcții dacă nu îi oferi niște condiții. Iar la acest capitol, Primăria Costinești este un exemplu de seriozitate. În Costinești, nu se mai pune de mult problema utilităților. Aici nu e un lux să ai apă la robinet, canalizare, asfalt pe stradă sau iluminat public. Numai și din acest simplu motiv, Costineștiul poate concura oricând cu orice oraș și stațiune din județul Constanța", ne-a declarat primarul Traian Cristea. Potrivit acestuia, investiția în asfaltarea drumurilor în cartierele nou înființate se ridică la peste 4,5 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. 

Comentează știrea

Ion
9 ianuarie 2014
Pentru manelist

Sa ne spună Domnul primar care este strategia lui referitoare la Distrugerea an de an a imaginii de Stațiune a tineretului. Cred ca Domnia sa nu prea a fost student .

Cetatzean
4 februarie 2014
Sa vedem

Sa vedem rezultatul explorarii acelora de la Chevron ! Si mai vorbim!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5082 secunde