Controverse la ședința Consiliului Local Constanța. Pe ce teme nu au fost de acord consilierii

538
1

Articole de la același autor

Consilierii locali din cadrul Municipiului Constanța s-au reunit, marți, în cadrul ședinței ordinare a lunii noiembrie. Întâlnirea a avut loc, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi s-au aflat, inițial, 24 de proiecte de hotărâre, însă trei dintre ele au fost retrase. 


În debutul ședinței, primarul Decebal Făgădău le-a înmânat diplomele de cetățeni de onoare și cheia orașului plutonierului Ionel Eugen Bida, rănit în 2010 în timpul unei misiuni militare în Afganistan, și plutonierului adjutant Florin Bolovan, rănit și el în urma unei explozii în teatrul de operații din Afganistan, în 2006. 


Totodată, aleșii au stabilit ca, la următoarea ședință, să primească titurile de cetățeni de onoare ai municipiului Constanța actrița Ileana Ploscaru și fostul pompier Marius Daniel Fripis, decedat, anul trecut, în timpul unei misiuni, pentru acesta titlul fiind post-mortem, urmând să fie ridicat de familie. 


Totodată, aleșii locali au mai votat proiectul ce vizează repartizarea și schimbul unor spații de locuit construite de ANL, în regim de închiriere, dar și două proiecte privind aprobarea planurilor urbanistice de detaliu (PUD) pentru construirea unor locuințe colective cu spații comerciale la parter. La aceste proiecte, edilul Decebal Făgădău a propus un amendament, în sensul ca valabilitatea PUD să fie de doi ani cu posibilitatea de prelungire o singură dată, tot pentru aceeași perioadă, iar pentru PUZ, valabilitatea să fie de trei ani cu posibilitatea de prelungire, o singură dată, pentru aceeași perioadă. 


În altă ordine de idei, liberalul Romeo Rezeanu a spus că în comisia de urba-nism unul dintre aceste două proiecte a primit aviz negativ și că este un proiect în defavoarea cetățenilor din Faleză Nord. Cu toate că liberalii s-au opus, aceste proiecte au trecut, obținând 15 voturi "pentru" și 10 "împotrivă"/abțineri. 


Singurul proiect care nu a trecut de votul aleșilor locali, deoarece consilierii PSD și PMP s-au opus, a fost cel propus la ini-țiativa consilierului local independent George Andrei Popescu. Acesta propunea modi-ficarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local al Municipiului Constanța aprobat prin HCL nr.159/2002. Practic, era vorba despre mai multă transparență în ceea ce privește sedințele CLM Constanța, în sensul trans-miterii live a acestora, dar și a celor din comisii. 


"PSD și PMP dau dovadă de zero transparență. Printre punctele de pe ordinea de zi, a fost și cel propus de mine privind transparența. În acest proiect erau incluse transmiterea live a ședințelor consiliului local, cât și cele de comisie. Mai aveam votul electronic și publicarea pe site a activității consilierilor. Consider că era un gest de bun-simț față de constanțeni, mai ales că transparența a fost inclusă în agenda publică a partidelor din consiliul local", a transmis consilierul local George Andrei Popescu. 




Comentează știrea

Corect
30 noiembrie 2016
Si patriotic

Stim ca romanul a inventat roata,circulatia urbana,parcarea pe trotuare,maidanezul năcăjit,instalatia de dat explicatii,politrucul transparent si hotia cu derogare de la partid.Azi am aflat ca Fagadau a inventat PUZ-ul si PUD-ul cu termen de garantie.PUD-ul proaspat preparat are termenul de garantie de 2 ani si PUZ-ul afumat de 3 ani,ca are mai multa spaga in compozitia lui.Dupa 2,respectiv 3 ani PUD-ul se împute si PUZ-ul miroase urat asa cum miroase a coruptie si Fagadau,primarul garantat la randul lui de Mazare,macelarul orasului.Fagadau e primar in termen de garantie.Lasati-l mai si pe asta sa va fure si la sfarsit constatati pagubele ca la asta va pricepeti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8417 secunde